Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Parádés győzelem
A SFAC 1900 SE kézilabdázói 25–24-re nyertek a Győri ETO KC ellen a megyei bajnokságban.

SFAC 1900 SE: Már nyolcvanan kézilabdáznak a klubnál

Parádés győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Ritka alkalom, amikor egy soproni kézilabdacsapat egy győri együttest tud legyőzni. A siker főleg akkor számít kuriózumnak, ha leírjuk: a Győri ETO KC szenvedett vereséget városunk csapata, a Soproni FAC 1900 SE vármegyei bajnokságban szereplő együttesétől.

A SFAC tavaly szervezte újra kézilabda szakosztályát, az első szezonban egy felnőtt női csapat indult a megyei bajnokságban. A cél az volt, hogy az együttes tagjai összeszokjanak, és vegyék fel a mérkőzések ritmusát.

– Idén nyáron négy új játékost igazoltunk, csapatjátékban tavaly óta nagyot léptünk előre. Így bátran kijelenthetem, hogy reális célkitűzés az első 5–6. helyezés megszerzése – mondta Mittler Szabolcs, a SFAC 1900 SE Kézilabda Szakosztályának vezetője, a női csapat vezetőedzője. – Az őszi időszakban még nincs teljesítménykényszer a lányokon, a lényeg, hogy élvezzék a kézilabdát. Tavasszal viszont már az eredményeknek is jönni kell, és biztos vagyok benne, hogy el is érjük céljainkat, mert nagyon szépen összeállt a női együttesünk.

Ami az eredményeket illeti: a soproni kézilabdázók értékes győzelmet arattak már a bajnokság elején: a Győri ETO KC elsősorban utánpótláskorú játékosokra épített vármegyei együttesét sikerült legyőzni 25–24 arányban. Mittler Szabolcs elmondása szerint a győri csapatot egyértelműen azzal a céllal indították, hogy megnyerjék a megyei bajnokságot. A Sopron–Győr kézilabda-mérkőzés azonban nem a várakozás szerint alakult: mindössze a találkozó elején tudtak vezetni a győriek, utána a SFAC átvette az irányítást, folyamatosan 2–3 gólos előnyben volt. A Győri ETO KC egyszer tudott egyenlíteni, utána ismét a SFAC vezetett, végül szenzációszámba menő győzelmet szerzett.

– Ez nekünk hatalmas diadal, ezúton is gratulálok a lányoknak, az edzésmunka meghozta az eredményét – folytatta a vezetőedző.

A SFAC 1900 SE kézilabda szakosztálya idén már a nők mellett férfiegyüttest is indított a vármegyei bajnokságban, az U19-es lánycsapat pedig az ifjúsági bajnokságban szerepel. Emellett további két utánpótláscsapatot is létrehozott az egyesület: az U13-as korosztályban lány- és fiúcsapata is van már a SFAC-nak. Az egy éve alapított szakosztálynál így összesen több mint nyolcvanan kézilabdáznak.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.