Történelmi MK-elődöntő

| Papp Győző

Napokig beszédtéma volt Sopronban az éjszakába nyúló Magyar Kupa-elődöntő 2005 áprilisában: óriási csatában, hosszabbítás után a Matáv FC nyert a Honvéd ellen, és ezzel megérdemelten jutott a fináléba. Már ezzel is történelmet írtak, és hol volt még a vége!

A mérkőzés rangjának megfelelően szép számú soproni szurkoló volt kíváncsi az összecsapásra, és nekik köszönhetően szenzációs hangulatban játszottak a csapatok. A Matáv gyorsan gondoskodott róla, hogy maradjon a kiváló légkör: Szekeres Tamás korán megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A Honvéd a szünetig kiegyenlített, és mivel a kapusok a folytatásban lehúzták a rolót, a fogcsikorgató küzdelem nem hozott változást az eredményben. Így kétszer tizenöt perces ráadás következett.

A jó idő ekkor már a múlté volt, eleredt az eső. Ez azonban nem zavarta meg a soproniakat, a túlórában fontos és értékes gólokat szereztek, és mert ezzel szemben csak egyet kaptak, nagyszerűen hajrázva megnyerték a találkozót. A lefújás után a hazai szurkolók és játékosok önfeledten ünnepeltek, csak a soproni csapat kapitánya, Bagoly Gábor nem volt felhőtlenül boldog. – Remek volt a mérkőzés, kitűnő a hangulat, a csata minden percét élveztem – nyilatkozta a meccs végén. – Tudtam, hogy korábbról van két sárga lapom, de a csapat érdekében el kellett vállalnom egy taktikai szabálytalanságot. Azért voltam indulatos, mert pontosan tudtam, hogy az sárgát ért, és ezért nem játszhatom a döntőben. Remélem, azért megérinthetem majd a trófeát…

Megtehette. A Matáv a fináléban 5–1-re kiütötte a Ferencvárost.

Jegyzőkönyv: Matáv FC Sopron – Bp. Honvéd: 4–2 (1–1, 1–1, 2–1), Magyar Kupa-elődöntő, Sopron, 4000 néző. V.: Szarka.Sopron: Balogh J.– Bagoly, Fehér Z. Szekeres T. – Földvári (Csordás a szünetben), Somorjai (Pintér Z., 59.), Lazic, Szabó O. – Bárányos, Tóth M., Balaskó (Sira, 56.). Vezetőedző: Pintér Attila.Honvéd: Takács T. – Kovács N., Budovinszky, Mészáros, Takács Z. (Baranyai, 91.) – Dobos (Dancs, 98.), Lázár, Vadócz, Vén (Kozarek, 90.) – Szili, Herczeg. Vezetőedző: Gergely Károly.Gólszerző: Szekeres T. (8.), Csordás (97.), Bárányos (110.), Lazic (119.), illetve Kovács N. (21.), Budovinszky (107.).

Tekintse meg kvízünket!

Betöltés…

Teljes verzió