Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Történelmi MK-elődöntő
Pintér Attila vezetőedző jó tanácsokkal szolgált Szekeres Tamásnak és Bojan Lazicnak is.

Szép számú soproni szurkoló volt kíváncsi az összecsapásra

Történelmi MK-elődöntő

| Papp Győző | Sport

Napokig beszédtéma volt Sopronban az éjszakába nyúló Magyar Kupa-elődöntő 2005 áprilisában: óriási csatában, hosszabbítás után a Matáv FC nyert a Honvéd ellen, és ezzel megérdemelten jutott a fináléba. Már ezzel is történelmet írtak, és hol volt még a vége!

A mérkőzés rangjának megfelelően szép számú soproni szurkoló volt kíváncsi az összecsapásra, és nekik köszönhetően szenzációs hangulatban játszottak a csapatok. A Matáv gyorsan gondoskodott róla, hogy maradjon a kiváló légkör: Szekeres Tamás korán megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A Honvéd a szünetig kiegyenlített, és mivel a kapusok a folytatásban lehúzták a rolót, a fogcsikorgató küzdelem nem hozott változást az eredményben. Így kétszer tizenöt perces ráadás következett.

A jó idő ekkor már a múlté volt, eleredt az eső. Ez azonban nem zavarta meg a soproniakat, a túlórában fontos és értékes gólokat szereztek, és mert ezzel szemben csak egyet kaptak, nagyszerűen hajrázva megnyerték a találkozót. A lefújás után a hazai szurkolók és játékosok önfeledten ünnepeltek, csak a soproni csapat kapitánya, Bagoly Gábor nem volt felhőtlenül boldog. – Remek volt a mérkőzés, kitűnő a hangulat, a csata minden percét élveztem – nyilatkozta a meccs végén. – Tudtam, hogy korábbról van két sárga lapom, de a csapat érdekében el kellett vállalnom egy taktikai szabálytalanságot. Azért voltam indulatos, mert pontosan tudtam, hogy az sárgát ért, és ezért nem játszhatom a döntőben. Remélem, azért megérinthetem majd a trófeát…

Megtehette. A Matáv a fináléban 5–1-re kiütötte a Ferencvárost.

Jegyzőkönyv: Matáv FC Sopron – Bp. Honvéd: 4–2 (1–1, 1–1, 2–1), Magyar Kupa-elődöntő, Sopron, 4000 néző. V.: Szarka.
Sopron: Balogh J.– Bagoly, Fehér Z. Szekeres T. – Földvári (Csordás a szünetben), Somorjai (Pintér Z., 59.), Lazic, Szabó O. – Bárányos, Tóth M., Balaskó (Sira, 56.). Vezetőedző: Pintér Attila.
Honvéd: Takács T. – Kovács N., Budovinszky, Mészáros, Takács Z. (Baranyai, 91.) – Dobos (Dancs, 98.), Lázár, Vadócz, Vén (Kozarek, 90.) – Szili, Herczeg. Vezetőedző: Gergely Károly.
Gólszerző: Szekeres T. (8.), Csordás (97.), Bárányos (110.), Lazic (119.), illetve Kovács N. (21.), Budovinszky (107.).

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.