Világbajnok bokszoló

| Munkatársunktól

Az IBF Boksz Szervezet interkontinentális világbajnoka lett a soproni Tóth László. A profi bokszoló egy Dél-Afrikában rendezett gálán egyhangú pontozással szerezte meg a címet.

Tóth László hat éve profi bokszoló, eddig 29 mérkőzésen szállt ringbe. A nagyváltósúlyú (66,6 kilogramm) sportoló eddig egy bécsi egyesülethez tartozott, idén viszont átigazolt a budapesti Toto Boksz Promotion csapatához. Júliusban Berlinben megszerezte az IBF Európa-bajnoki címét, így lehetősége volt az interkontinentális (kisvilágbajnoki) övért is ringbe szállni. A bokszgálát Dél-Afrikában, egy Johannesburgtól 300 kilométerre fekvő városban rendezték, ahol a 29 éves Tóth László egy dél-afrikai öklözővel meccselt.

– Úgy érzem, hamar kiismertem ellenfelem technikáját, sokszor megelőztem az ütéseimmel, a balegyeneseim rendre találtak – mondta Tóth László. – Kemény srác volt, bírta az ütéseket. Folyamatosan kézben tartottam a meccset, arra kellett figyelnem, nehogy beleszaladjak egy nagy ütésbe. Sikerült végig koncentrálnom, így végül egyhangú pontozással szereztem meg a kisvilágbajnoki címet. Óriási élmény volt maga a meccs, a gála. A helyi szurkolók sztárként kezeltek, fotózkodtak velem, a nevemet skandálták.

A soproni sportoló általában egyéni edzésterv alapján készül a mérkőzésekre. Városunkban Fehér Sasok néven új egyesületet alapítottak, amelynek Tóth László nem csupán bokszolója, hanem alelnöke is lett.

Teljes verzió