Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Világbajnok bokszoló

Világbajnok bokszoló

| Munkatársunktól | Sport

Az IBF Boksz Szervezet interkontinentális világbajnoka lett a soproni Tóth László. A profi bokszoló egy Dél-Afrikában rendezett gálán egyhangú pontozással szerezte meg a címet.

Tóth László hat éve profi bokszoló, eddig 29 mérkőzésen szállt ringbe. A nagyváltósúlyú (66,6 kilogramm) sportoló eddig egy bécsi egyesülethez tartozott, idén viszont átigazolt a budapesti Toto Boksz Promotion csapatához. Júliusban Berlinben megszerezte az IBF Európa-bajnoki címét, így lehetősége volt az interkontinentális (kisvilágbajnoki) övért is ringbe szállni. A bokszgálát Dél-Afrikában, egy Johannesburgtól 300 kilométerre fekvő városban rendezték, ahol a 29 éves Tóth László egy dél-afrikai öklözővel meccselt.


– Úgy érzem, hamar kiismertem ellenfelem technikáját, sokszor megelőztem az ütéseimmel, a balegyeneseim rendre találtak – mondta Tóth László. – Kemény srác volt, bírta az ütéseket. Folyamatosan kézben tartottam a meccset, arra kellett figyelnem, nehogy beleszaladjak egy nagy ütésbe. Sikerült végig koncentrálnom, így végül egyhangú pontozással szereztem meg a kisvilágbajnoki címet. Óriási élmény volt maga a meccs, a gála. A helyi szurkolók sztárként kezeltek, fotózkodtak velem, a nevemet skandálták.


A soproni sportoló általában egyéni edzésterv alapján készül a mérkőzésekre. Városunkban Fehér Sasok néven új egyesületet alapítottak, amelynek Tóth László nem csupán bokszolója, hanem alelnöke is lett.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.