Belehúzott az Art Of Beats

| Kóczán Bálint

Dinamikus dallal jelentkezett az Art Of Beats soproni formáció, amely az ország több pontján már ismertebb, mint régiónkban. Tomor Peti frontember (Speat) arról mesélt lapunknak, ha a helyzet engedi, szeretnének a stúdió falain kívülre merészkedni, és élő koncerteket adni.

– Kisebb szünet után jelentkeztetek újdonsággal. Mi inspirált az Élet nem ítélet című dal megírásában?

– Azt vettük észre, hogy az utóbbi időben nagyon összerezzent a világ. Részben a vírus okozta ezt az állapotot, részben az ismeretlen, új dolgoktól való félelem. Filozófiánk azonban, hogy az életet nem túlélni, hanem megélni kell. Mert az élet nem egy sorscsapás, hanem a legcsodálatosabb dolog, amit a Jóistentől kaptunk. Merjünk nagyokat álmodni, kitörni az átlagosból, a saját komfortzónánkból! Vagy akár egy rossz kapcsolatból… Hisz a dalt így is lehet értelmezni. Ezt az optimizmust szerettük volna megfogalmazni legújabb felvételünkben.

– Sopronból indult az Art Of Beats, miért hoztátok létre annak idején a formációt?

– 2016 őszén jelent meg első kislemezünk és a hozzá tartozó klip. Vien és én már korábban is készítettünk dalokat más projektekben, így jött a közös munka ötlete. A Mindig a szív vezet még jobban összekovácsolt minket, így nem volt kérdés a folytatás. Úgy éreztük, hogy az elektronikus stílusban van lehetőségünk.

– Mit tapasztaltatok, mennyire nehéz Sopronból betörni a zenei világba?

– Manapság már nincsenek földrajzi akadályok. Persze a személyes kapcsolatok nagyon fontosak maradtak, de a kapcsolattartás leegyszerűsödött. Szerencsére budapesti szakmai segítőinkre is támaszkodhatunk, de természetesen sok-sok plusz energiára van szükség, ha az ország nyugati csücskén van a bázisunk. Érdekes, hogy itt helyben, Sopronban kevésbé vagyunk ismertek, mint az ország távolabbi helyein, illetve egy-két külföldi régióban.

– Mit tartogat még számotokra az év?

– Idén szerettünk volna eljutni több kisebb fesztiválra, klubba, és bár jöttek is a lehetőségek, de közbeszólt a vírushelyzet. Jó lett volna még több helyen megmutatni, hogy az elektronikus zenét élőben is elő lehet adni úgy, hogy a lényegi hangzás megmaradjon. Emellett szeretnénk már kimerészkedni a stúdió falain kívülre is. Nem kizárt még, hogy tudunk egy pár koncertet adni ebben a furcsa évben.

– Külföldről is érdeklődnek irántatok?

– Nagyon szerencsések vagyunk, mert bár alapvetően magyarul jelennek meg dalaink, egy-két felvételünket angolul is rögzítettük. Ennek köszönhetően – a koronavírus-helyzettől függően – szervezés alatt állnak ausztriai és hollandiai lehetőségek. Az viszont biztos, hogy ősszel még egy vadonatúj videóval fogunk megjelenni, és talán a soproni klubéletben is találkozhat velünk a közönség. 

Teljes verzió