Klubépület és lelátó épül az Ágfalvi úti pályán

Az Ágfalvi úton található sporttelepen kezdetét veszi az SC SOPRON utánpótlásnevelő egyesület klubházának építése, amely várhatóan 2019 tavaszára készül el.

Csiszár Ákos, az SC. SOPRON elnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű füves és műfüves pályák adottak Sopronban ahhoz, hogy minél magasabb színvonalon képezhessék a  labdarúgókat, amelyek  Sopron különböző pontjain helyezkednek el, amely a klubegység, összetartozás szempontjából azonban sok hátránnyal jár. Amiben hiányt szenvedett eddig a klub, az-az infrastruktúra egy olyan része, amely egy olyan klubház, amely otthonul szolgál a soproni utánpótlás számára. Ebben szerettek volna előrelépni, és most ez meg is valósul, köszönhetően a Kormánynak és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának, akik biztosítják azokat a feltételeket, hogy ez az álom valóra válhasson.  

A klub elnöke hozzátette, hogy a beruházásra kapott vissza nem térítendő támogatás összege 251.000.000 Ft. és amelynek kivitelezője a közbeszerzésen győztes soproni vállalkozás, a Nemes Bau Plusz Kft. lett, akik július első hetében foglalják el a munkaterületet, és a megbeszéltek szerint 2019. tavaszára készülnek el a kétszintes klubépülettel és a közel 400 fős lelátóval. 

Teljes verzió