Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Klubépület és lelátó épül az Ágfalvi úti pályán

Klubépület és lelátó épül az Ágfalvi úti pályán

| Városi hírek

Az Ágfalvi úton található sporttelepen kezdetét veszi az SC SOPRON utánpótlásnevelő egyesület klubházának építése, amely várhatóan 2019 tavaszára készül el.

Csiszár Ákos, az SC. SOPRON elnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű füves és műfüves pályák adottak Sopronban ahhoz, hogy minél magasabb színvonalon képezhessék a  labdarúgókat, amelyek  Sopron különböző pontjain helyezkednek el, amely a klubegység, összetartozás szempontjából azonban sok hátránnyal jár. Amiben hiányt szenvedett eddig a klub, az-az infrastruktúra egy olyan része, amely egy olyan klubház, amely otthonul szolgál a soproni utánpótlás számára. Ebben szerettek volna előrelépni, és most ez meg is valósul, köszönhetően a Kormánynak és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának, akik biztosítják azokat a feltételeket, hogy ez az álom valóra válhasson.  


A klub elnöke hozzátette, hogy a beruházásra kapott vissza nem térítendő támogatás összege 251.000.000 Ft. és amelynek kivitelezője a közbeszerzésen győztes soproni vállalkozás, a Nemes Bau Plusz Kft. lett, akik július első hetében foglalják el a munkaterületet, és a megbeszéltek szerint 2019. tavaszára készülnek el a kétszintes klubépülettel és a közel 400 fős lelátóval. 

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...