Ízléses őszi dekoráció

| Madarász Réka

A borongós őszi hangulatot vidámabbá varázsolja az ízléses dekoráció. Ráadásul az alapanyagra még óriási összegeket sem kell költenünk.

A nyári finomabb színek helyét ősszel már átveszik a lehulló falevelek árnyalatai: a barnák, a sárgák, a zöldek és a vörösek.

– Élő virágból készült csokraink népszerű alkotórésze a kékes-lilás iringó, a sóvirág, a változatos színekben fellelhető hortenzia és őszirózsa, valamint a napraforgó – tudtuk meg Braunmüller Edinától, egy soproni virágműhely tulajdonosától. – A kövirózsa nemcsak a sziklakertünket díszítheti sokáig, hanem jól mutat a virágcsokorban is.

Az erdei túrák során gyűjthetünk tobozt, makkot, gesztenyét és egyéb terméseket, melyekből – önmagukban vagy természetes festékkel színezve – fantáziadús kompozíciókat alkothatunk.

– Színes faleveleket is megszáríthatunk, melyekkel tovább ékesíthetjük a tálat, illetve szórakoztató közös program lehet a gyerekekkel, ha együtt felragasztjuk azokat egy sima befőttesüveg falára, és egy teamécsest helyezünk bele – tette hozzá Vessző Mónika, aki kézműves vállalkozást üzemeltet. – Nagyon népszerű a korábbi ikebanához hasonló, többnyire zöld színű vizes oázis, melybe élő virágokat szurkálhatunk, valamint annak szürkében kapható száraz megfelelője – természetesen száraz virágokból megalkotva. Remek párosítás például a szárított búza levendulával.

Minikertet is rendkívül egyszerűen készíthetünk saját magunk is őszi tálba vagy kaspóba. Ültethetünk bele kövirózsát vagy kaktuszt, mellé pedig helyezhetünk minitököt, gesztenye- vagy makkfigurát.

– Régi vázákra, deszkákra szalvétatechnikával applikálhatunk leveles mintákat vagy ősszel kapcsolatos idézeteket – folytatta Móni. – A tök óriási előnye, hogy sokáig eláll. Nem csak a halloween főszereplője lehet. Jól mutat kivájva, faragva vagy kettévágva és összeillesztve, ha élő vagy száraz virágot teszünk bele.

Teljes verzió