Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Együttműködés
Kövesdi Szilárd és Horváth Csaba az olvasósarokban.

Együttműködés

| Kultúra

Könyvbörze a váróteremben, egymás rendezvényeinek segítése, a könyvtár által biztosított könyvek az olvasósarokban – többek között ezekre is lehetőséget ad az az együttműködési megállapodás, amelyet a Széchenyi István Városi Könyvtár igazgatója és a GYSEV Zrt. vezérigazgatója írt alá.

A GYSEV Zrt. a vasúttársaság alapításának jubileumi, 150. évében, 2022-ben végezte el a soproni vasútállomás komplex felújítását. Ennek részeként az épület galériáit összekötötték és ismét látogathatóvá tették az utazók számára. A galéria Állomás utca felőli oldalán kapott helyet az „Ol-vasút” nevű olvasósarok, amely lehetőséget biztosít egy kis olvasásra utazás előtt vagy után, illetve arra is, hogy az utasok magukkal vigyenek egy-egy kötetet, és utazás alatt is olvassanak.

A Széchenyi István Városi Könyvtár vállalta, hogy – a Cédrus Könyvkereskedés mellett – az olvasósarokban található könyvespolcot folyamatosan feltölti új kötetekkel. A GYSEV Zrt. pedig tavaly októberben helyet biztosított egy nagysikerű könyvbörzének.

A könyvtár és a vasúttársaság most hivatalosan is együttműködési megállapodást kötött, ezt Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója, valamint Horváth Csaba, a könyvtár igazgatója írta alá. A könyvtár most 20 kötettel gazdagította az „Ol-vasút” sarok könyvespolcát, a következő könyvbörzét pedig április 24-én rendezik meg az állomáson.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Őszintén az életről

Őszintén az életről

2024. 04. 10. | Szilágyi Andrea

Májustól kapható a könyvesboltokban Élő Csenge Enikő soproni születésű költő első verseskötete: az Apám országa című műben a főhős a létezés és az éle...