Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Soproni fiatalok

Művésznek születünk

Művésznek születünk

2022. 05. 18.

Megnyílt a Soproni SzC Handler Nándor Technikumban a képzőművészeti szakgimnáziumi osztályok hagyományos éves kiállítása. A tárlaton a 9–13. évfolyamos növendékek munkái, így az iskola képzéseinek válogatott anyaga látható.

Tiszta hangok?

Tiszta hangok?

2022. 05. 18. | Huszár Judit

Fennkölt, emelkedett, méltó – hasonló jelzők jutnak eszembe, ha egy évszázados tradícióra, egy ünnepi búcsúra gondolok.

Hunyadis élménynap

Hunyadis élménynap

2022. 05. 11. | Madarász Réka

A nyugat-dunántúli evangélikus iskolák meghívásos versenyén a szervező Hunyadi-iskola csapatainak két dobogós helyezést is sikerült elnyerniük. A 25. jubileumát ünneplő intézmény az élménynapot a Hunyadiaknak szentelte.

Misi történelmet írt

Misi történelmet írt

2022. 05. 11. | Madarász Réka

Az általános iskolás korosztály legrangosabb megmérettetése, az országos történelmi verseny történetében még soha nem fordult elő, hogy egy tanuló kétszer is nyert volna. Eddig! Most a széchenyis Bodnár Mihálynak sikerült.

Archívum

Búcsúzás után érettségi

Búcsúzás után érettségi

2022. 05. 04. | Etzl Edgár

A múlt héten elballagott városunkban 957 végzős középiskolás, hétfőn pedig a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgával elkezdődött az érettségi szezon.

Andor elbűvölte az egész zsűrit

Andor elbűvölte az egész zsűrit

2022. 05. 04. | Madarász Réka

Szűrszabó Andor évek óta tartó céltudatos munkája végre meghozta a gyümölcsét: az ÁSZÉV-en országos 16., a Ránki György dunántúli történelemversenyen pedig 1. helyezést ért el. A fáys fiatalember az érettségi után egy évig Írországban folytatná a nyelvtanulást.

A legjobb erdésztechnikusok

A legjobb erdésztechnikusok

2022. 04. 27. | Elek Szilveszter

A rothos Kálmán Leó arany-, Horváth Máté Attila bronzérmet nyert az erdésztechnikusok országos szakmai tanulmányi versenyén. A Sopronban tartott megmérettetésen Magyarország 15 legjobb erdésztechnikus tanulója vett részt.

A kitartó munka eredménye

A kitartó munka eredménye

2022. 04. 27. | Madarász Réka

A közelmúltban vett részt a történelem OKTV országos döntőjén Szalai Barnabás, aki – közel háromezer induló közül – a 24. helyet szerezte meg. A végzős széchenyis diák eddig matekversenyeken indult, az utóbbi néhány évben fordult az érdeklődése a történelem felé.