Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Városi hírek

Kulturális hidat képeznek

Kulturális hidat képeznek

2022. 05. 18. | Huszár Judit

Idén is nagyszabású koncertekkel készül a nyári barlangszínházi szezonra a Győri Filharmonikus Zenekar. A művészek háromszor lépnek fel a világörökségi helyszínen – nem hétköznapi produkciókkal.

A vadmadarak éltetik

A vadmadarak éltetik

2022. 05. 18. | Köves Andrea

A Magyar Tudományos Akadémia levelező tagjává választották prof. dr. Faragó Sándort, a Soproni Egyetem rector emeritusát, aki 2007 óta az MTA doktora. Mindez eddigi pályafutása csúcsának tekinthető.

A zene, ami nevel…

A zene, ami nevel…

2022. 05. 18. | Madarász Réka

Bár régebben még nem volt szokás az élethosszig tanulás, dr. Tauber Anna pedagógus pályafutása során mindig tovább és tovább képezte magát annak érdekében, hogy a hallgatóinak minél többet tudjon adni.

Megjelent az idei első Soproni Szemle

Megjelent az idei első Soproni Szemle

2022. 05. 18.

Az olvasók már kézbe vehetik a Soproni Szemle idei első számát. A Soproni Városszépítő Egyesület folyóirata 2022-ben is a megszokott szerkezetben jelent meg.

Véget értek (?) az álmok

Véget értek (?) az álmok

2022. 05. 18. | Horváth Ferenc

Miközben a soproni csapatsport csillaga, a Sopron Basket a csúcsra jutott megnyerve az Euroligát, addig a legnépszerűbb sport soproni képviselője, az SC Sopron labdarúgócsapata kiesett a harmadik osztályból.

Itt a strandszezon!

Itt a strandszezon!

2022. 05. 18. | Huszár Judit

Május elsején megnyitott és egész hónapban ingyenesen látogatható Tómalom fürdő. A víz minősége a szakemberek szerint kiváló, erről a múlt heti melegben többen meg is győződtek. Idén ismét különleges év várható a soproni uszodában: ezúttal az első világbajnokságnak ad otthont a létesítmény.

Töltődjünk fel közösen!

Töltődjünk fel közösen!

2022. 05. 11. | Köves Andrea

Sokrétű előadásokat és bemutatókat kínált három napon keresztül a hagyományos baba–mama napok rendezvénysorozata a Liszt-központ NépmesePontján. A programot a Soproni Szociális Intézmény védőnői szervezték.

Zongorakirályok tánclegendákkal

Zongorakirályok tánclegendákkal

2022. 05. 11. | Pluzsik Tamás

A zongorák magyarországi királyaival, sztárművészeivel, nemzetközi hírű balett-táncosokkal készül koncert és táncjáték Bartók Béla A csodálatos mandarin és Ravel Bolero című legendás szerzeményeire.