Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Panoráma

A nemzet egysége

A nemzet egysége

2022. 05. 18.

Beiktatták Novák Katalint, Magyarország első női köztársasági elnökét. Az ünnepség ökumenikus istentisztelettel kezdődött a Kálvin téri református templomban, majd a Kossuth téren folytatódott.

Mérföldkő a megújulásban

Mérföldkő a megújulásban

2022. 05. 18. | Elek Szilveszter

Kívül-belül megújult a nagycenki Széchenyi-kastély, elkészültek a termek, a parkban szökőkút, ülőbútorok és tematikus játszótér is várja a látogatókat. Befejeződött a nemzeti emlékhely épületkivitelezési szakasza, ennek eredményét mutatták be a sajtó munkatársainak múlt kedden.

Széchenyi István  dicső emlékére

Széchenyi István dicső emlékére

2022. 05. 18. | Pluzsik Tamás

125 évvel ezelőtt, 1897. május 23-án leplezték le a soproni Széchenyi-szobrot. Ebből az alkalomból Kugler Lajos városi levéltáros szerkesztésében jelent meg az a több mint hatvanoldalas emléklap, mely a szobor felállításának előzményeit, illetve magát a leleplezési ünnepséget örökíti meg.

Mindig zárja be  az autója ajtaját!

Mindig zárja be az autója ajtaját!

2022. 05. 18. | Czetin Zoltán

Márkás táska, benne az iratokkal, telefonnal, esetleg tablettel és fényképezőgéppel – ezeket rendszeresen visszük magukkal. És milyen kellemetlen, ha egy pillanatra ott hagyjuk a kocsiban, de mire visszamegyünk, már nincsenek meg...

Röviden

Röviden

2022. 05. 18.

Hírek Sopronból és a városon túlról.

Röviden

Röviden

2022. 05. 11.

Hírek a városból és a nagyvilágból.

Archívum

„Süt ránk a Nap”

„Süt ránk a Nap”

2022. 05. 05. | Huszár Judit

Újjáépült a Kecske hegyi kilátó, fejlesztették a Lőver Alpin Parkot, elkészült a kerékpárút Sopron és Harka között, valamint a Nemeskúti úton, a Ciklámen tanösvényre új táblák kerültek, a Fertő tó nádasában pedig madárlest alakítottak ki – lezárult a térség egyik fontos turisztikai programja.

Soproni szakma sztárok

Soproni szakma sztárok

2022. 05. 04. | Munkatársunktól

Kivételes soproni siker – három első és két második helyet is megszereztek városunk diákjai az idei Szakma Sztár fesztiválon, valamint a SkillsJunior tehetséggondozó asztalosversenyt is soproni fiatal nyerte.

… hogy mindenki épségben hazaérjen!

… hogy mindenki épségben hazaérjen!

2022. 05. 04. | Czetin Zoltán

Közel száz ittas sofőrt igazoltattak az első negyedévben a soproni rendőrök. Az a cél, hogy ez a szám jelentősen csökkenjen, az ittas vezetők ugyanis veszélyeztetik minden közlekedő testi épségét.

Az első kórházigazgató utcája

Az első kórházigazgató utcája

2022. 05. 04.

Tudja, hol van a Thurner Mihály utca? Vajon kiről nevezték el a Károlymagaslati utat? És ki volt István bíró? Sorozatunkban nevezetes soproni utcákon kalandozunk.