Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Folyó ügyeink…

| Tallózó

Egészségesen a vizelet színe a szalmasárgától a borostyánsárgáig terjed, áttetsző, frissen ürítve pedig nem bűzös. Ha sokat iszunk, hígabb és emiatt világosabb vizeletünk lesz.

 Viszont például, ha a szokásos folyadékfogyasztás mellett sötétedik meg a vizeletünk, az már betegség jele lehet. Mindenképpen kóros, ha szabad szemmel is véres vagy zavaros, vagy frissen ürítve bűzös a vizeletünk. Ilyen esetekben még akkor is tisztázni kell az okot, ha a vizelet nem csíp, nem gyakori, az ürítés nem nehezített, vagy a vizelet nem csepeg el. Az előző mondatban szereplő összes probléma is probléma! Ugyancsak tisztázandó, ha zavaróan gyakran kell ürítenünk, vagy ahogy jön az inger, menten mennünk kell. Az összes eddigi esetben az ok megfejtésében leggyakrabban urológus segíthet. Viszont ha éjszaka sokkal többet és többször vizelünk, mint nappal, az a szívelégtelenség jele lehet.

Dr. Tschürtz Nándor

Kapcsolódó cikkek

Sáli család: a fa mesterei

Sáli család: a fa mesterei

2021. 06. 09. | Pluzsik Tamás

Az alma nem esik messze a fájától, tartja a mondás, melynek igazságáért nem kell messzire menni Sopronban sem. A Sáli családban generációkra visszamenőleg mindig fontos szerepet játszott a fával való kézművesmesterség. Sáli József és fia, Barna is együtt dolgoznak.