Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Hátradőlhetünk?

| Tallózó

Igen, még mindig a Covidról lesz szó. Utálom ezt a nyavalyát.

 Én sem szeretem egész nap hordani a maszkot, hogy kényszerűségből leszoktam a kézfogásról, hogy nem látom az arcát, csak a maszk felett a szemét, amikor a rendelőben farkasszemet nézünk. Bizonytalansággal tölt el, hogy még mindig nincs vége, és senki sem tudja, hogy a Covid utáni tünetek mitől szűnnének gyorsabban (bár lehet, hogy egyes védőoltásoktól!), illetve az sem tuti, hogy idővel mindenki ismét maradéktalanul panaszmentes lesz.

Roppant idegesít, amikor valaki még mindig (csak) az „erős” immunrendszerében bízik, vagy egyenesen kétségbe vonja a körülöttünk zajló valóságot. És borzalom, ahogy ezt terjesztik a neten! Önmagával mindenki azt tesz, amit akar, de az ál- és rémhírterjesztők mások életét (is) veszélyeztetik. Ugyanez igaz a közösségben maszkot nem hordókra is. Ebből is legyen végre elég! Szóval, sajnos még egyáltalán nem dőlhetünk hátra.

Dr. Tschürtz Nándor

Kapcsolódó cikkek

Érje utol magát!

2021. 06. 16.

Most, hogy a Covid okozta nyomás az egészségügyi rendszeren enyhül, itt az ideje, hogy szépen lassan, szisztematikusan bepótoljuk az elmaradásainkat.

Jövőre gyémántlakodalom

Jövőre gyémántlakodalom

2021. 06. 16. | Pluzsik Tamás

Bizonyára sokan álmodoznak az egész életen át tartó szerelemről, és vannak olyan szerencsések, akiknek ez meg is adatott. Sorozatunkban olyan soproni házaspárokkal beszélgetünk, akik talán tudják a hosszú és boldog házasság titkát. Legalábbis az életük példa lehet erre.