Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Információtenger

| Tallózó

Ha egy problémát meg kell ismernünk – mert a megoldáshoz mindig ismernünk kell a problémát magát –, manapság nem az információhiány, hanem annak ellenkezője a legnagyobb ellenségünk.

Persze akkor, ha szűretlenül, minden előképzettség és ismeret nélkül próbálunk meg tájékozódni a ránk zúduló információk tengerében. Elárulom, hogy egy ilyen tengerbe bele is lehet fulladni! Ha rossz forrásokra támaszkodunk, rossz döntéseket hozunk. A rossz döntések pedig az életünkbe kerülhetnek.

A legszörnyűbb, ha ezeket a rossz forrásokra alapozott rossz döntéseket valaki még tovább is adja. Pedig manapság tömegével zúdul ránk a netről a…

Kérem, tájékozódjon, de... „csak tiszta forrásból”! (Bartók Béla: Cantata profana)

Dr. Tschürtz Nándor

Kapcsolódó cikkek

A család összetartó ereje

A család összetartó ereje

2021. 12. 01. | Pluzsik Tamás

Bizonyára sokan álmodoznak az egész életen át tartó szerelemről, és vannak olyan szerencsések, akiknek ez meg is adatott. Sorozatunkban olyan soproni házaspárokkal beszélgetünk, akik talán tudják a hosszú és boldog házasság titkát. Legalábbis az életük példa lehet erre.

Az elmaradás sara

2021. 12. 01.

Vannak dolgok, amiket azonnal meg kell tenni. Hétköznapi példa, hogy a fuldoklót akkor kell kimenteni a vízből, amikor fuldoklik.