Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A fiatal sportolók fejlődéséért
Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke vette át a hűség napon az egyesületnek járó Civitas Fidelissima díjat. Fotó: Filep István

A fiatal sportolók fejlődéséért

| Városi hírek

Sopronban a hűség napján adják át a város legrangosabb kitüntetéseit. 2021-ben a Civitas Fidelissima díjat közösségi kategóriában a Sport Club Sopronnak ítélte a közgyűlés.

A Sport Club Sopront 30 éve azzal a céllal alapították, hogy a város és környéke fiatal, tehetséges gyerekeit a labdarúgás szeretetére nevelje. Napjainkban a térség meghatározó sportegyesületévé vált. A közel 600 nebulóval – az óvodáskortól az U19-es korosztályig – 40 edző foglalkozik. Az egyesület szlogenje: ,,A sport egészségre nevel”. Az SC Sopron üzemelteti az Ágfalvi úti sporttelepet, amelyen felépült egy minden igényt kielégítő székház kiszolgálóhelyiségekkel. Elkészült egy korszerű, világítással felszerelt műfüves és centerpálya is, amit automata öntözéssel láttak el. Továbbá egy szabadtéri gyakorlópálya, valamint egy modern, 350 fős lelátó és egy fedett, kispályás műfüves gyakorlócsarnok is helyet kapott itt. 2021-ben a legnagyobb múltú hazai futballklubbal, az FTC-vel szakmai megállapodást kötött, így további lehetőségek nyílnak a fiatal sportolók fejlődésére, karrierjük megalapozására. Már két éve a harmadosztályban szerepel a felnőtt labdarúgó-együttes, amelynek tagjai szinte mind a klub utánpótlás-játékosai voltak. A díjjal járó pénzösszeget az egyesület felajánlotta a Syn-Kópék Alapítvány javára.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.