Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Folyamatosan fertőtlenítenek
A vonatokat rendszeresen fertőtlenítik, vírusölő vegyszerekkel takarítanak ­Fotó: Filep István

A buszokon és a vonatokon továbbra is kötelező a maszk viselése

Folyamatosan fertőtlenítenek

| P. Horváth László | Városi hírek

A GYSEV és a Volánbusz a vasúti kocsik, valamint az autóbuszok mellett minden olyan tárgyat és eszközt folyamatosan fertőtlenít, amelyekkel az utasok kapcsolatba kerülnek.



PMint arról lapunkban korábban beszámoltunk (Magyarország ismét szigorít, Soproni Téma, 2020. november 11.), november elejétől városunkban a csúcsidőszakokban – a zsúfoltságot csökkentve plusz járműveket állított forgalomba a Volánbusz Zrt. A társaság lapunknak küldött írásos tájékoztatójában kiemelte: a reggeli és délutáni frekventált időszakban plusz két busz járja a soproni utakat, folyamatosan figyelemmel kísérik a forgalmat, és amennyiben szükséges, további változtatásokat vezetnek be. Az utasok bővebb információt a www.volanbusz.hu internetes oldalon érhetnek el. A társaság továbbra is fokozottan – minden éjjel és napközben – takarítja az autóbusz-állomásokat és a járműveket is. Munkatársai vírusölő szerrel tisztítják a kapaszkodókat, fertőtlenítőszerrel mossák fel a padlót. Az autóbusz-vezetők kötelesek megtagadni a felszállást, ha az utas nem tartja be a maszkviseléssel kapcsolatos előírásokat, és a kötelezettségnek egyszeri felszólításra sem tesz eleget. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból, és nyolcezer forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.  

A GYSEV Zrt.-nél is fokozottan figyelnek a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések betartására. Rázó László, a GYSEV szóvivője lapunknak elmondta: vasúttársaság a koronavírus megjelenése óta kiemelt figyelmet fordít a vasúti járművek tisztítására. A személykocsikat és motorvonatokat jelenleg is folyamatosan fertőtlenítik, vírusölő vegyszerekkel takarítanak. Emellett rendszeren ózongenerátoros légtisztítást is végeznek a járműveken. A nagyobb forgalmú állomásokon, mint amilyen a soproni is, érintésmentes, szenzoros kézfertőtlenítőket szereltek fel.

– Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy november 11-e óta már nemcsak a vonatok fedélzetén, hanem az állomások és a megállóhelyek teljes területén is kötelező maszkot viselni – tette hozzá a szóvivő. – Azokat, akik utazás közben nem tesznek eleget a szabályozásnak, a vasúttársaság jegyvizsgálói nyomatékosan felszólítják a száj és az orr takarását biztosító maszk viselésére. Ha egy utas ennek ellenére sem hajlandó a felvenni a maszkot, akkor kizárják az utazásból, azaz leszállítják a vonatról.

Buszjegyet csak elővételben Sopronban is kötelező december 1-től a jegyelővétel a Volánbusz-állomáson. A koronavírus-járvány elleni védekezés hatékonyságának fokozása miatt bővítette a cég azoknak az autóbusz-állomásoknak a körét, ahol már nem lehet a sofőrtől jegyet venni. A pénztári nyitva tartás időszakában így már Sopronban is csak a pályaudvaron lehet jegyet váltani. A Volánbusz arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket.


Kapcsolódó cikkek

Tájékoztatás a vásárlók érdekében

2024. 03. 06.

Pénteken kezdődött a csökkentett kiszerelésekre vonatkozó, kötelező tájékoztatás a boltokban – hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (N...