Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Kinőtt” a parkolóház
Jelenleg az Árpád utcai parkolóház alsó szintjén és a tartófalak kialakításán dolgoznak Fotó: Filep István

„Kinőtt” a parkolóház

| P. Horváth László | Városi hírek

Az ütemterveknek megfelelően halad az Árpád utcában épülő parkolóház kivitelezése. Jelenleg az alsó szint, illetve a tartófalak kialakítását végzik a szakemberek – minderről az elmúlt héten a helyszínen tartott bejáráson is megbizonyosodott a városvezetés.

– A parkolóház alapkőletétele óta nem jártunk az Árpád utcában, de most személyesen is meggyőződtünk arról, hogy nincs késedelem, minden a terveknek megfelelően halad – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester az elmúlt héten a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A városvezetői bejáráson részt vett dr. Simon István, valamint Csiszár Szabolcs alpolgármester is. 

A polgármester felidézte: a kormány támogatásának köszönhetően 3,2 milliárd forintból épül meg a 235 férőhelyes létesítmény. A parkolóházban a kerékpárok, motorkerékpárok tárolása is megoldott, emellett a földszinten, illetve a harmadik szinten elektromos autók töltésére is alkalmas csatlakozásokat is kiépítenek. Ezek száma a jövőben bővíthető lesz. Városképi szempontból is jelentős létesítménnyel gyarapodik a város. A vírus visszaszorulása után pedig nagy hasznára válik majd a parkolóház a soproniaknak, illetve az ide érkező turistáknak. A lakosságtól kapott visszajelzések alapján ugyanis első helyen szerepel a városi közlekedési infrastruktúra fejlesztése, valamint a parkolóhelyek bővítése. Ez utóbbira jelent megoldást a parkolóház.

Megtudtuk, a kivitelezés az ütemterv szerint halad, jelenleg tartható a jövő szeptemberi határidő. Most az alsó szint, illetve a tartófalak kialakításán dolgoznak a szakemberek, aztán folyamatosan épülnek a felsőbb szintek.

Mint arról lapunkban beszámoltunk (Épül a jövő városa, Soproni Téma, 2020. szeptember 2.), az Árpád utcában ötszintes parkolóház épül, amelyben összesen 235 autó, 26 motor, illetve kerékpárok tárolására biztosítanak helyet. A földszinten akadálymentes parkolókat is kialakítanak. A szintenként mintegy 2000 négyzetméteres alapterületű épület mellett további 4000 négyzetméteres nyílt terület is megújul, így új közösségi térrel is gazdagodik a város. A tetőn pedig – élő – zöldfelületet alakítanak ki.

A lakók türelmét kérik

A kivitelező az egyes munkafázisokat igyekszik úgy összeállítani, hogy azok legkevésbé zavarják a közelben lakókat, azonban az egyes szintek kialakításánál elkerülhetetlen, hogy egy-egy éjszaka ne dolgozzanak. Ez pedig nagyobb zajjal jár majd. A konkrét időpontokat közzéteszik a sopron.hu oldalon, illetve a közterület-felügyelők kézbesítik az írásbeli értesítőket is. A lakosság türelmét és megértését kérik.

Kapcsolódó cikkek

Tájékoztatás a vásárlók érdekében

2024. 03. 06.

Pénteken kezdődött a csökkentett kiszerelésekre vonatkozó, kötelező tájékoztatás a boltokban – hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (N...