Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Városszépítők: kitüntetett felújítás és építkezés

| Városi hírek

Oklevéllel ismerte el a Szent Mihály templom felújítását és a Lőver Uszoda építését hétfőn a Soproni Városszépítő Egyesület.

Oklevéllel ismerte el a Szent Mihály-templom magas színvonalon végzett felújítását hétfőn a Soproni Városszépítő Egyesület. A kitüntetést Horváth Imre városplébános vette át, aki elmondta: a műemléki szempontból is kiválóan felújított templomnál hívők és nem hívők egyaránt csodálattal állnak meg nézelődni. – Igyekszünk a miséken túl is nyitva hagyni a templom kapuját, hogy minél több látogató tekinthesse meg az itt lévő kincseket – tette hozzá a városplébános.

Oklevéllel jutalmazták a Lőver Uszoda építőit, építtetőit is, a magas színvonalon végzett építkezésért és a városkép gazdagításáért. Az elismerést Józan Tibor és Perkovátz Tamás, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke és alelnöke adta át dr. Farkas Ciprián polgármesternek, aki elmondta, az uszodát megelégedéssel vették használatba a helyiek. – Sopron legszebb napjai előttünk vannak, és már nem kell rájuk sokat várni – fogalmazott a polgármester.

Idén mindkét épületet jelölték a Soproni Városszépítő Egyesület Winkler Oszkár-dí­jára, Józan Tibor azonban korábban elmondta, a beruházások léptékük miatt nem kaphatták meg a polgári épületfelújításoknak adományozható elismerést (Újabb példás felújítás, Soproni Téma, 2021. szeptember 22.).

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.