Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
In memoriam Horváth László
Tóth Tibor és Horváth László (jobbra) az Egerek és emberek című darabban Fotó: Pluzsik Tamás

In memoriam Horváth László

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Életének 46. évében, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Horváth László, a Soproni Petőfi Színház színművésze.

Nyilvános búcsúztatása római katolikus szertartás szerint február 17-én, szombaton 11 órakor lesz a Soproni Petőfi Színházban. Temetésére Ajkán, szűk családi körben kerül sor.
Tudtuk, hogy beteg, aggódtunk érte, de bíztunk benne, hogy Laci lesz az erősebb, nem pedig a kegyetlen, gyilkos kór. Mert ő erős volt, nagyon erős – erős jellem és erős ember. Nincs hat éve, hogy megismertük, és rögtön a szívünkbe is zártuk: ő volt Lennie, a bivalyerős, de nehézfejű óriás Steinbeck: Egerek és emberek című drámájában. Ez volt az első szerepe Sopronban, amikor is az egyik jelenetben olyan lendülettel emelte magasba színészkollégáját, Ács Tamást, hogy az majdnem a zsinórpadláson kötött ki. Nevettünk az előadás után, mondtuk neki: „Laci, csak el ne ejtsd egyszer Crooksot!”. „Vigyázok rá, mindnyájatokra vigyázok”, mondta mosolyogva.
Hétéves korában lépett először színpadra, és a teátrum világa örökre megfertőzte színészként és színházi ezermesterként. „Biztos maradna egy űr utánam a színházban, ha én nem lennék, de akkor a feladatom megcsinálná más helyettem” – mondta egy interjúban. Igen, Laci, most itt van az az űr, amit magad mögött hagytál. Márciusban a My Fair Lady-ben már nem leszel ott, Lord Boxington hiányzik a színlapról – nem csinálja meg senki helyetted…
Laci! – vigyázzanak Rád az angyalok!

Kapcsolódó cikkek

Reményt adó tárlat

Reményt adó tárlat

2024. 04. 24. | Madarász Réka

– Az itt látható alkotások reményt, hitet adnak – mondta dr. Simon István alpolgármester a tavaszi tárlat megnyitóján. A Soproni Képzőművészeti Társas...

Csókos asszony

Csókos asszony

2024. 04. 24.

Premier a Soproni Petőfi Színházban – szombaton nagy sikerrel mutatták be a Csókos asszony című, kétfelvonásos operettet.