Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Válogatás a korabeli sajtóból

| Kultúra

Tallózó.

1994

Soproni dzsúdós sikerek 

Az elmúlt hétvégén Bécsben rendeztek nagyszabású nemzetközi dzsúdóversenyt Stadlau Yamato kupa elnevezéssel. A városunkat képviselő két fiatal sportoló szép eredménnyel a tarsolyában érkezett haza: az 1977/78-as születésűek között Márk Szilvia (56 kg) bronzérmet szerzett, míg az 1981/82-ben született fiúk között Táp Ferenc (36 kg) ezüstérmes lett. (Soproni Hírlap)

1969

Lövéri kutyafront

Elszaporodtak a kutyák a soproni Lövérekben. A kertes házban lakók közül sokan tartanak házőrzőt, és a kora esti órákban szabadon engedik azokat. A kutyák többsége végigcsavarogja a Lövéreket, nem kis ijedtségére a járókelőknek. Egy hatalmas termetű farkaskutyáról például azt mondja a gazdája: nagyon jámbor jószág, csak akkor izgatott, ha futó embert lát. Az orvoshoz siető hozzátartozó vagy a gondtalanul futkározó gyermek nem állhat meg a nagy kutya előtt, hogy „igazolja” magát. Rendet kellene tenni a lövéri kutyafronton az ott sétálók és az üdülők érdekében. (Kisalföld)

1919

Jelentkezzenek a munkanélküliek  a Vörös Hadseregbe! 

Elrendelem, hogy a város és a vármegye területén működő szakszervezetek és munkaközvetítő hivatalok a munkanélkülieket utasítsák, hogy a Vörös Hadseregbe való belépés céljából a Sopronban működő toborzó bizottságnál (Ferenc József laktanya) annál is inkább jelentkezzenek, mert nem jelentkezés esetén részükre a munkanélküli segélyt be fogom szüntetni. Kellner Sándor népbiztos s.k. (Soproni Napló)

Kellner Sándor

a munkástanács ülésén

Kellner Sándor népbiztos a munkástanács ülésén tegnap azt közölte a munkásokkal, hogy a soproni színházat és a két mozit a forradalmi propagandának rendelte alá. Nem játszanak majd többé a soproni színházban olyan operetteket, amelyekben grófok és bárók szerepelnek, hanem ezentúl csak forradalmi eszméket hirdető darabokat mutatnak be. Ezek jegyében az első előadás ma este lesz, a „Remény” kerül színre. Jegyeket mérsékelt áron a szakszervezetek árulnak szervezett munkások részére. (Sopronvármegye)

Összeállította: Pluzsik Tamás

Kapcsolódó cikkek

Reményt adó tárlat

Reményt adó tárlat

2024. 04. 24. | Madarász Réka

– Az itt látható alkotások reményt, hitet adnak – mondta dr. Simon István alpolgármester a tavaszi tárlat megnyitóján. A Soproni Képzőművészeti Társas...

Csókos asszony

Csókos asszony

2024. 04. 24.

Premier a Soproni Petőfi Színházban – szombaton nagy sikerrel mutatták be a Csókos asszony című, kétfelvonásos operettet.