Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Válogatás a korabeli soproni sajtóból

| Kultúra

Tallózó.

1994

Csernai Pál bemutatkozott Sopronban

EMDSZ – Soproni LC – Vasas 3:0. Sopron, 7800 néző. EMDSZ–SLC: Babos–Dragoner–Nagy J., Katona–Borsos, Ignácz, Cseh, Szántó, Majoros–Fischer, Chiratcu. Edző Csernai Pál. Csernai Pál bemutatkozására, no és persze a Vasas vendégszereplésére majd nyolcezer néző volt kíváncsi Sopronban. A házigazdák újdonsült mestere azt az utasítást adta játékosainak, hogy tartsák szoros őrizetben a vendégek gyors középpályásait és ékeit, ne engedjék lélegzethez, de főleg labdához jutni őket. Unalmas, meglehetősen sok hibával tarkított játszadozással telt a játékrész első fele, amely leginkább csak arra adott okot, hogy Csernai Pál meghallgathassa, hogy tud fütyülni a helyi közönség. A második félidőben a hazaiak többet támadtak, Szántó remek beadása után Fischer talált a kapuba, majd a csereként beállt Cservenkai révén növelték előnyüket. A 74. percben Fischer állította be a végeredményt. Az első gólt követően a vezetés birtokában már csaknem maradéktalanul meg tudtuk valósítani eredeti elképzeléseinket – nyilatkozta a héten Németországból hazatért Csernai Pál, aki nemcsak a Vasas elleni meccset nyerte meg, hanem a soproni közönséget is. (Nemzeti Sport)

1969

Gyarapodó Sopron

A Lenin körúton, a bástyafal melletti épületnek máris nevet adtak a soproniak, OTP-háznak emlegetik. Hamarosan ugyanis a földszintre költözik a szomszéd épületből az OTP. Nyolc brigád munkálkodik a Lenkei út és a Május 1. téri építkezéseken. Az SZTK bővítése hamarosan befejeződik, csakúgy, mint a gyógyszertáré, illetve a fölötte lévő 15 lakásé, melyekbe néhány hét múlva már költözhetnek az új tulajdonosok. (Kisalföld)

1919

Kezdődnek a tánctanfolyamok

Käsz Mihály táncintézetében október hó 6-án kezdődnek diákok, kereskedők, tisztviselők és iparosok részére a tánctanfolyamok. Beíratások szeptember hó 22-től kezdve naponta délután 4 és 6 óra között a Katholikus Kör dísztermében, az Új utca 28. szám alatt – feljárat az udvarban. (Sopronvármegye)

Sertéshús csak lisztkönyvvel

A városi hússzékben (a Városház épületében) a jövő hét csütörtökén sertéshúst kaphatnak azok, akiknek a lisztkönyvük K kezdőbetűs és 1-től 500-ig számozott. (Sopronvármegye)

Imaszékek bérlése

A soproni izraelita hitközség elöljárósága tudatja, hogy imaszékeket folyó hó 25-étől, naponta délután 3 és 5 óra között lehet bérelni. Eddigelé bérelt imaszékek csak folyó hó 30-ig lesznek fenntartva. (Sopronvármegye)

Egy menekült állami alkalmazott keresi a pénztárcáját

Elveszett az Elektro Bioszkópban 20-án a fél 7 órai előadás alkalmával egy új bőrpénztárca, 2100 korona készpénzzel és egy óra javítási szelvényével. Úgy az ezen előadás, mint az utána következő fél 9 órai előadáskor a 43-as számú zártszék körül ülők felkéretnek, hogy nem tudnak-e róla. Tulajdonosa menekült állami alkalmazott, kéri a becsületes megtalálót, hogy szíveskedjék illő jutalom ellenében e lap kiadóhivatalában átadni. (Sopronvármegye)

Összeállította: Pluzsik Tamás

Kapcsolódó cikkek