Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Régi problémát orvosoltak
A turisták eddig a belvárosban hiába kerestek nyilvános illemhelyet. Fotó: Filep István

A belvárosi mellékhelyiséget folyamatosan karbantartják

Régi problémát orvosoltak

| Szilágyi Andrea | Panoráma

A soproni turisztikai szakemberek és a vendéglátásban dolgozók is örömmel fogadták a múlt héten megnyílt belvárosi illemhely hírét.

Mint arról korábban beszámoltunk (Megnyílt a Kolostor utcai nyilvános illemhely, Soproni Téma, 2023. november 8.), a városba érkező turisták és a soproni idegenvezetők kérésének eleget téve már használható a Kolostor utca 11-es számú házban lévő nyilvános mellékhelyiség. – Irodánk megnyitása óta egy folyamatosan aktuális gond oldódott meg az illemhely megnyitásával – mondta Kovács-Gazdag Nikoletta, a Tourinform Sopron iroda vezetője. – A betérő látogatók körülbelül 70 százaléka feltette a kérdést, hogy hol van nyilvános WC a közelben. Hatalmas szükség volt már rá, kialakítása nagy segítség nekünk is. A helyszín is tökéletes, hiszen az irodából könnyen megközelíthető gyalogosan.

– Minél nagyobb az általam vezetett csoport, annál nagyobb fejtörést okoz mindig ez a kérdés – válaszolta megkeresésünkre Fekete Győző idegenvezető. – Sokszor a múzeumban, illetve a Fő téri vendéglőkben próbálták a turisták használni az ott található mosdókat, ám azok sincsenek mindig nyitva. Üdvözlöm tehát ezt a döntést, valóban nagy szükség volt rá.

A Corvinus étterem munkatársai és vezetői is örültek a hírnek. – Sok kellemetlenséget okozott nekünk is, hogy naponta többször csak azért tértek be hozzánk a turisták, hogy mosdó felől érdeklődjenek – osztotta meg lapunkkal Kis Bálint, az étterem egyik munkatársa. – Rendkívül kényelmetlen volt ez olyan alkalmakkor, amikor telt házunk volt.

Az illemhely a hét minden napján reggel 8-tól este 8 óráig látogatható, használati díja 200 forint. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek