Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
40. óvodai születésnap
A Jegenye sori óvoda apróságai énekes–mondókás műsort adtak a születésnapi programon Fotó: Griechisch Tamás

Empátia és tisztelettudás – a gyerekeket felkészítik az életre

40. óvodai születésnap

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

Negyvenéves a Jegenye sori óvoda. A születésnapot a gyerekek mondókás–énekes előadással ünnepelték, a felnőttek régi fényképeken nosztalgiáztak. A rendezvényre dr. Farkas Ciprián polgármester sem érkezett üres kézzel: minden csoport kapott ajándékot.

– Óvodánk a gyerekek évében, 1979. szeptember elsején nyílt meg – mondta Baranyai Éva tagóvoda-vezető az elmúlt héten tartott születésnapi rendezvényen. – Elsősorban a szomszédos József Attila-lakótelepről érkeztek hozzánk gyerekek. Nagy örömünkre már vannak második generációs óvodásaink, azaz olyanok, akiknek a szülei annak idején ide jártak. Ennél szebb visszaigazolást nem is kaphatnánk! Manapság három vegyes csoportban nevelkednek a kicsik, itt mindenki ismer mindenkit, a hangulat pedig családias. Úgy készítjük fel őket az életre, hogy tisztelettudóak és empatikusak legyenek, de nagy hangsúlyt fektetünk a magyar néphagyományok átadására is.

Baranyai Éva a beszédet követően felsorolta és egyúttal megköszönte az elmúlt negyven év vezetőinek munkáját, valamint külön köszöntötte Eszti nénit, aki a nyitás óta, egészen nyugdíjba vonulásáig a Jegenye sori óvodában dolgozott.

A kisgyerekek énekes–mondókás műsorát megtekintette dr. Farkas Ciprián polgármester és Abdai Zsolt önkormányzati képviselő is.

– Az óvodapedagógusoknak kijár a legnagyobb tisztelet, hiszen arra törekszenek, hogy egészséges gyerekeket neveljenek. Ők pedig a jövőnk zálogai – fogalmazott dr. Farkas Ciprián. – Az önkormányzat is mindent megtesz, hogy megteremtse ennek a feltételeit. Csak az elmúlt két évben több százmillió forintot fordíthattunk az intézmények fejlesztésére, korszerűsítésére. Ezt a munkát szeretnénk tovább folytatni.

A polgármester nem érkezett üres kézzel: minden csoport kapott ajándékot. A gyerekek pedig nagy örömmel bontották ki a legót tartalmazó dobozokat.

Az ünnepség végén a felnőttek nosztalgiáztak kicsit: fényképeken idézték fel az elmúlt negyven év fontosabb eseményeit, örömteli pillanatait.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek