Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A bútortervezés kihívásai
Tóth László, az Ada-Hungária Bútorgyár szakembere a kárpitozás műveleteit szemléltette Fotó: Pluzsik Tamás

A hallgatók és a résztvevő cégek is sikeresnek értékelték a szakmai napot

A bútortervezés kihívásai

| Pluzsik Tamás | Soproni fiatalok

Negyedik alkalommal rendezett bútoripari szakmai napot a Soproni Egyetem Faalapú Termékek és Technológiák Intézetének Terméktervezési és Minőségbiztosítási tanszéke az elmúlt hét csütörtökén.

– Ahogyan az elmúlt években, idén is feltűnően nagy érdeklődés kísérte ezt a változatos programot kínáló szakmai napot, melynek keretében a hallgatók meghívott iparvállatok szakembereinek előadásain keresztül megismerkedhettek a bútortervezés és a bútorgyártás kihívásaival, a bútoripari szerelvényekkel, anyagokkal és szerszámgépekkel – tudtuk meg dr. Dénes Levente egyetemi docenstől, a termék- és formatervezés szakfelelősétől, a szakmai nap egyik főszervezőjétől. – Úgy gondolom, hogy ez nemcsak a hallgatóknak hasznos, hanem a szakmai napon résztvevő cégeknek is, akiknek így módjukban áll találkozni a jövő fiatal szakembereivel.


Az egyetem tanműhelyében a hallgatók kipróbálhatták az akrillapok célgépekkel történő kézi megmunkálását, szakemberek közreműködésével gyakorolhatták a bútoripari vasalatok szerelését. Tóth László, az Ada-Hungária Bútorgyár szakembere egy rendkívül látványos bemutató keretében a kárpitozás műveleteivel ismertette meg a résztvevőket.

Kapcsolódó cikkek

Segítenek a kortársaiknak

Segítenek a kortársaiknak

2024. 05. 01. | Madarász Réka

Papp-Garbóczi ­Víta időt és energiát nem kímélve összeállított egy társasjátékot, melyet egy paksi általános iskola hatodikosaival tesztelt. A fantázi...