Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A Fáy új diákelnöke
Németh Kata halloween napi tökfaragó versenyt, karácsonyi beöltözést és iskolabált is szervez diáktársainak. Fotó: Filep István

A Fáy új diákelnöke

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Azzal a céllal vállalta el Németh Kata a Fáy-technikum diákelnöki posztját, hogy valami maradandót hagyjon az iskolában maga után.

Németh Kata kilencedik óta osztálytársával, Holló Szilárddal együtt küldöttként már részt vett a diákönkormányzat életében.

– Tavaly én voltam a diákelnök-helyettes, és nagyon jól éreztem magam az önkormányzatban, ugyanis egy olyan csapat alakult ki, amelynek tagjai tényleg tenni akarnak az iskolánkért – mesélte a lány. – Már akkor rengeteget segítettem a programszervezésben, így amikor az előző elnök elment, örömmel vállaltam a feladatot. Sokat számított az is, hogy Kládlerné Kertész Katalin is meglátta bennem a lehetőséget.

Újdonsült elnökként Kata már rögtön nekilátott a gólyaavató hét szervezésének, később pedig olyan változatos programokkal szeretné megörvendeztetni diáktársait, mint például a halloween napi tökfaragó verseny, a karácsonyi beöltözés vagy az elmaradhatatlan iskolabál.

Hősünk egyébként majdnem kitűnő tanuló, és mindig számtalan tantárgyból szerepel dicséret a bizonyítványában. Családjával Veszkényben él, onnan vonattal jár be a suliba nap mint nap. – Már majdnem tíz éve lovagolok – részletezte Kata. – A lovaglás felüdít, kikapcsol, eltereli a figyelmemet a nem kívánatos gondolatokról. Az utóbbi időben a barátom hatására elkezdtem edzőterembe is járni, nagyon tetszik. Ha van időm, szívesen olvasok, főként fantasy regényeket.

A lánynak a jövőjéről is konkrét elképzelései vannak: – Idén érettségizem matekból, magyarból és töriből, aztán egy évet még az iskolában maradok, és csak utána következik a német, meg a szakmai tantárgyak. Pécsett szeretnék továbbtanulni.

Ami pedig napjainkat illeti: Kata most indult el iskolatársaival az Erasmus Plusszal Görögországba.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek