Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A művészetek vonzásában
Amióta meg tudja fogni a ceruzát, Tóth Annaliza rajzol és rajzol. Fotó: Németh Péter

Tóth Annaliza rajzával kívánt a város kellemes ünnepeket

A művészetek vonzásában

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Tóth Annaliza volt az, akinek a rajzával karácsonykor az önkormányzat köszöntötte a soproniakat. A Petőfi-iskola 7. mb osztályosa rendkívül sokoldalú, és művészeti középiskolába készül.

Tóth Annaliza óvodás korában kezdett néptáncolni, ezért is jelentkezett a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI művészeti osztályába, ahol heti öt néptáncórája van.

– A néptáncnak köszönhetően rengeteg színes programon vehetek részt: tavaly voltunk Lengyelországban, idén Erdélybe utazunk, és persze minden évben szerveznek nekünk tábort is – mesélte Annaliza. – Nagyon szeretek úszni, az idei tanévben léptem be az Aquarázs Rekreációs Sportegyesületbe, ahol korábban anyukám is sportolt. Sajnos csak heti egy edzésre jut időm, mert tagja vagyok a 66. Báthory László cserkészcsapatnak is, és mindemellett magántanárhoz járok rajzolni.

Amióta ugyanis meg tudja fogni a ceruzát, Liza rajzol és rajzol.

– A Trefort Téri Óvodában Lizának nagyon jó óvónénii voltak, akikkel sokat kreatívkodtak a gyerekek – tette hozzá Tóthné Wrchovszky Alexandra, Liza édesanyja. – A lányom egy helyett kettőt csinált mindenből. Egyébként is mindig a maximumot igyekszik nyújtani, nagyon szorgalmas.

Sok rajzversenyen ért el szép eredményeket a mosolygós lány, a Pro Kultúra adventi rajzpályázatán pedig két képét is kiválasztották a Fő téri ünnepváró adventi kalendárium egy-egy ablakába. Mivel 14 év a korhatár, tavaly pályázhatott utoljára. Óriási örömmel fogadta a hírt, hogy a rajza annyira nagy sikert aratott, hogy képeslapot nyomtatnak belőle, és azzal köszöntik a város polgárait karácsonykor. Liza önbizalmának nagy löketet adott az elismerés: azóta még többet és egyre szebbeket rajzol. Húga, Karina szintén tehetséges, ráadásul a nővére legjobb barátja. A két lány szinte elválaszthatatlan. Mindössze egy év van köztük, és iskolába is ugyanoda járnak. Mindketten nagyon szeretik a kutyusokat, van egy saját törpe snauzerük is, Molly.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek