Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az alkotás öröme
Egervári Andrea célja, hogy megtalálja a képzőművészetnek azt az ágát, amelyik a legjobban érdekli, szeretné minél több területen kipróbálni magát. Fotó: Németh Péter

Egervári Andrea óvodás kora óta rajzol – egyetemre készül

Az alkotás öröme

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Egervári Andrea azoknak a diákoknak az egyike, akiknek az alkotásait az elmúlt hetekben a Festőteremben, a Handler Nándor Technikum kiállításán tekinthettük meg.

Az iskola művészeti osztályos tanulói nemcsak grafikusként, hanem rendezvényszervezőként is bemutatkoztak a tárlaton, ugyanis ők maguk szervezték az eseményt.

– Három korábban készült alkotásomat választottam ki a kiállításra, melyeken fekete papírra színesceruzával rajzoltam állatokat – mesélte Andrea. – Úgy gondoltam, ezek remekül illenek a tárlat címéhez, a „Fekete alakok színesen”-hez.

Rea már ovis korában készített egyszerűbb rajzokat, de rajzszakkörre még a szülővárosában, Jánossomorján kezdett el járni felső tagozatban. Már akkor tudta, hogy később képzőművészettel szeretne foglalkozni. Nyolcadikban magánórákat vett Glázer-Kozma Edittől, aki a Handler-szakközépiskola művészeti osztályát ajánlotta neki.

– A nyílt napon nagyon megtetszett a suli – folytatta a fiatal lány. – Különösen szimpatikus volt, hogy két órával előbb odaértünk, és az igazgatóhelyettes, Schmuck Vivien tanárnő csak nekünk bemutatta az iskolát és a képzést. Nem bántam meg, hogy ide jöttem. Szeretem, ahogy egy rajzban vissza tudom adni a kompozíciót, élvezem az elkészítés folyamatát és a tudatot, hogy közben gyakorlok, fejlődöm. A tervezésben az ötletelés, a kreativitás vonz, az, hogy a saját asszociációimat meg tudom jeleníteni.

A legutóbbi feladat különösen a kedvére volt Andreának, ugyanis egy tészta dobozát kellett megtervezniük. A finom lelkű lány az ázsiai tésztát választotta, ugyanis a mesés Kelet világa már évekkel ezelőtt magával ragadta, aminek hatására még japánul is elkezdett tanulni.

– Egyelőre az a célom, hogy megtaláljam, a képzőművészet melyik ága az, amelyik legjobban érdekel. Szeretném minél több területen kipróbálni magam. Az biztos, hogy egyetemen akarom folytatni a tanulmányaimat, és szerintem már idén megpróbálom a felvételit, hogy tudjam, mire számíthatok. Az ötödik évet azonban még mindenképp elvégzem a Handlerban – fejezte be.

Reának erre minden esélye meg is van, ugyanis nemcsak szépen rajzol, de jól is tanul.

Kapcsolódó cikkek