Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az állatorvos-gyakornok
Deák Emma már évekkel ezelőtt eltökélte, hogy állatorvos lesz. Fotó: Filep István

Az állatorvos-gyakornok

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Soproni Széchenyi István Gimnázium iskolatévéjének videósa és vágója, Deák Emma számos hobbit és sportágat kipróbált, több hivatáshoz is kedvet érzett, viszont most már teljesen biztos benne, hogy állatorvosnak készül.

A családi hagyományokat követve választotta Emma a Széchenyit, ugyanis a szülei is oda jártak, mi több, a kapcsolatuk is ott kezdődött. Mindezek után melyik iskolát is választhatná a két gyerek? Emma bátyját, Mátét már bemutattuk újságunkban (Az iskolaújság főszerkesztője, Soproni Téma, 2023. január 11.), aki – 10.D osztályos húgához hasonlóan – innovatív informatikai osztályba jár, csak egy évfolyammal feljebb.

– Amikor apukám annyi idős volt, mint én, fotózott, így rengeteg felszerelése van otthon. Ezért kezdtem el én is képeket készíteni – mesélte a mosolygós lány. – Sok hobbim volt már: rajzoltam, festettem, sőt anyukámtól még horgolni is megtanultam. A mai napig sokat festek és fotózok. Ez a két tevékenység az, amely közben teljesen ki tudok kapcsolni, ugyanis agyalós, túlgondolós és rendkívül stresszes voltam korábban, ráadásul egy éve küzdök migrénes fejfájással.

Emmának egy nagycenki kiállításon bemutatták a fotóit. Ezután kérték fel a sulitévébe fényképezni és videózni. A vágóprogram működését még a fecskefeladat megoldása közben sajátította el. Mivel néhány évvel ezelőtt eltökélte, hogy állatorvos lesz, a szabadidejében besegít egy soproni állatorvosnak.


– Szerettem volna a szakma árnyoldalait is megtapasztalni – folytatta Emma. – Ez elég gyorsan sikerült is, ugyanis már első alkalommal egy végleges altatással találkoztam. Viszont ez sem szegte kedvemet. Mindig is imádtam az állatokat, van otthon két drótszőrű magyar vizslánk, egy testvérpár, akik nagyon összenőttek.

Mivel Emma szereti az újdonságokat, több sportágba is belekóstolt: 6 évig a bátyjával együtt táncolt, aztán úszott, szertornázott, lovagolt, két éve pedig kardvívóedzéseket is látogat.

Kapcsolódó cikkek

Segítenek a kortársaiknak

Segítenek a kortársaiknak

2024. 05. 01. | Madarász Réka

Papp-Garbóczi ­Víta időt és energiát nem kímélve összeállított egy társasjátékot, melyet egy paksi általános iskola hatodikosaival tesztelt. A fantázi...