Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Cintia segíteni akar

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Széchenyi István szellemisége ösztönözte városunk vezetőit arra, hogy megalapítsák a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat, amellyel a magyar felsőoktatásban tanuló, tehetséges soproni fiatalokat támogatják. Az öt díjazott egyike Nagy Cintia.

Nagy Cintia idén végez a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. A kedves fiatal lány már az oviban is doktorosat játszott. 

– Öt éve költöztem a családommal Sopronba – mesélte Cintia. – A győri Krúdy-gimnázium angol két tannyelvű képzésére jártam. A középiskolai évek alatt már tudatosan készültem az orvosi pályára, tudtam, hogy egyszer az emberek gyógyítására szeretném fordítani a megszerzett tudást.

– Az egyetemen eltöltött évek során fontosnak tartottam a közösségi életben való részvételt is – folytatta az orvosjelölt. – Az Instruktor Öntevékeny Csoport tagjaként gólyák mentorálásával foglalkozom, mi szervezzük többek között a nemzetközi karnevált is, melynek célja a külföldi és a magyar hallgatók közötti kapcsolat kialakítása.

Cintia szakmai tudását a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének tagjaként is bővíti. Nagy élvezettel vesz részt az óvodások játékos oktatásában. A világszervezet részeként volt már Brazíliában is sebészeti gyakorlaton. Ám nem ez az egyetlen külföldi útja: a hallgatói önkormányzattal kétszer utazott Kárpátaljára, ahol magyarlakta kis falvakban ingyenes szűrővizsgálatot szerveztek az egészségügyi ellátástól elszigetelt lakosoknak. Kétszer képviselte az egyetemet egy-egy nemzetközi csapat részeként Moszkvában sebészeti versenyeken. Az ösztöndíjjal járó anyagi támogatást a rezidensképzés időszakára teszi félre, hogy szakmai konferenciákon, továbbképzéseken vehessen részt.
Nagy Cintia Fotó: Griechisch Tamás

Kapcsolódó cikkek