Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Csapó Bence rajzol és filmezik

Már kiskorában eldöntötte, hogy építész-, építő-, esetleg vasútmérnök lesz

Csapó Bence rajzol és filmezik

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Nemcsak egy rajzpályázatot nyert meg Csapó Bence, hanem az ő vezetésével készült osztályának az a kisfilmje is, amelyet kategóriájában az Ökumenikus Diákfilmszemle 10 legjobbja közé választottak.

Óriási meglepetés volt a Hunyadi leendő 7.d osztályosa számára, hogy a tanév végén elnyerte a Természetjáró Fiatalok Szövetsége által kiírt „Ki a szabadba!” mottójú országos rajzpályázat különdíját. Ugyanis nem is tudott róla, hogy a rajztanára, Szabó-Darida Ágnes benevezte.

– Amikor az iskolával a szombathelyi képtárba látogattunk, ott fogott meg egy hasonló rajz – mesélte Csapó Bence. – Az én festményem is egy horgászt ábrázol egy tóparton, fűzfák között. Egyébként eredetileg képzőművészeti osztályba jelentkeztem, ugyanis kiskorom óta rajzolok. Amikor a húgom, Panni megszületett, anya nagyon elfoglalt volt, úgyhogy még több időm jutott az alkotásra.

Bence az osztálytársaival közösen forgatta „A ­foci” című kisfilmet, amely az Ökumenikus Diákfilmszemle tíz legjobb szabad témaválasztású rövidfilmje közé került.

– Az 519 képkockából álló film készítésének a barátaimmal kezdtünk neki, aztán szinte az összes fiú csatlakozott hozzánk az osztályból – részletezte. – A rajzteremben dobozokból és papírlapokból berendeztünk egy stúdiót, és stop-motion technológiával gyurmafigurákat mozgattunk meg. A pályázat témája „Béketeremtők” volt. A mi történetünk egy focipályán játszódik, ahol szabálytalanságot követnek el. Mivel a bíró nem tud dönteni, a két játékos összeveszik. Végül egy néző békíti ki őket azzal, hogy megmutatja az általa felvett videót.

A fiú már kiskorában eldöntötte, hogy építész-, építő-, esetleg vasútmérnök lesz. A pályaválasztásban talán az is befolyásolta, hogy a nagypapája makói, és látta a Makovecz Imre által tervezett Hagymaházat. Mivel Bence Bécsben szeretne egyetemre járni, már most emelt szinten tanulja a németet, bár tudja, hogy az iskolai nyelvtanulás nem feltétlenül készíti fel az életre. Egyelőre minden esélye megvan álmai megvalósítására, hiszen kiemelkedően jó tanuló.

Kapcsolódó cikkek

Angyalszívvel írt novellák

Angyalszívvel írt novellák

2024. 06. 05. | Köves Andrea

Angyal – ezt a becenevet kapta olvasóitól Tóth Szilvia. A soproni alkotó novelláinak egyik főszereplője Angyal, a képzeletbeli bűbájos figura. Ez az e...

A legjobb asztalosjelölt

A legjobb asztalosjelölt

2024. 06. 05. | Madarász Réka

Ötödik helyezést ért el a Junior Skills versenyen a Handler-technikum 10. osztályosa, Németh Dávid, aki faipari technikusokkal mérte össze a tudását....