Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Csapó Bence rajzol és filmezik

Már kiskorában eldöntötte, hogy építész-, építő-, esetleg vasútmérnök lesz

Csapó Bence rajzol és filmezik

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Nemcsak egy rajzpályázatot nyert meg Csapó Bence, hanem az ő vezetésével készült osztályának az a kisfilmje is, amelyet kategóriájában az Ökumenikus Diákfilmszemle 10 legjobbja közé választottak.

Óriási meglepetés volt a Hunyadi leendő 7.d osztályosa számára, hogy a tanév végén elnyerte a Természetjáró Fiatalok Szövetsége által kiírt „Ki a szabadba!” mottójú országos rajzpályázat különdíját. Ugyanis nem is tudott róla, hogy a rajztanára, Szabó-Darida Ágnes benevezte.

– Amikor az iskolával a szombathelyi képtárba látogattunk, ott fogott meg egy hasonló rajz – mesélte Csapó Bence. – Az én festményem is egy horgászt ábrázol egy tóparton, fűzfák között. Egyébként eredetileg képzőművészeti osztályba jelentkeztem, ugyanis kiskorom óta rajzolok. Amikor a húgom, Panni megszületett, anya nagyon elfoglalt volt, úgyhogy még több időm jutott az alkotásra.

Bence az osztálytársaival közösen forgatta „A ­foci” című kisfilmet, amely az Ökumenikus Diákfilmszemle tíz legjobb szabad témaválasztású rövidfilmje közé került.

– Az 519 képkockából álló film készítésének a barátaimmal kezdtünk neki, aztán szinte az összes fiú csatlakozott hozzánk az osztályból – részletezte. – A rajzteremben dobozokból és papírlapokból berendeztünk egy stúdiót, és stop-motion technológiával gyurmafigurákat mozgattunk meg. A pályázat témája „Béketeremtők” volt. A mi történetünk egy focipályán játszódik, ahol szabálytalanságot követnek el. Mivel a bíró nem tud dönteni, a két játékos összeveszik. Végül egy néző békíti ki őket azzal, hogy megmutatja az általa felvett videót.

A fiú már kiskorában eldöntötte, hogy építész-, építő-, esetleg vasútmérnök lesz. A pályaválasztásban talán az is befolyásolta, hogy a nagypapája makói, és látta a Makovecz Imre által tervezett Hagymaházat. Mivel Bence Bécsben szeretne egyetemre járni, már most emelt szinten tanulja a németet, bár tudja, hogy az iskolai nyelvtanulás nem feltétlenül készíti fel az életre. Egyelőre minden esélye megvan álmai megvalósítására, hiszen kiemelkedően jó tanuló.

Kapcsolódó cikkek

A művészetek vonzásában

A művészetek vonzásában

2024. 02. 21. | Madarász Réka

Tóth Annaliza volt az, akinek a rajzával karácsonykor az önkormányzat köszöntötte a soproniakat. A Petőfi-iskola 7. mb osztályosa rendkívül sokoldalú,...

Luca más, mint a többiek

Luca más, mint a többiek

2024. 02. 21. | Madarász Réka

Az éneklés Vágány ­Luca Sára életének része gyermekkora óta, ugyanis megnyugtatja és kikapcsolja. Az orsolyás lány több színházi darabban is szerepelt...