Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Emlékszik az érettségire?

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Megkérdeztük olvasóinkat.

Varga Tímea: Tavaly érettségiztem a Berzsenyi-líceumban, de idén ezt kémia és biológia tantárgyból megismétlem. Emelt szinten szeretnék javítani a jegyeimen. Ez fontos a felvételinél, ugyanis az állatorvosi egyetemre jelentkeztem.


Füzi Petra Vanda: Jómagam két éve, még a vírushelyzet előtt érettségiztem. Ma már örülök, hogy túl vagyok rajta. Jó eredményeket értem el. Utólag visszagondolva már nem is volt olyan nehéz, de annak idején nagyon izgultunk, hogy mi vár ránk. 


Huszár Klaudia: Azt gondolom, aki a középiskolában négy éven keresztül folyamatosan tanul, annak az érettségi előtt már „csak” át kell ismételnie a tételeket. Talán az idő megszépíti az emlékeket, a vizsga előtt bizony nagy volt bennünk a drukk. 


Lugosi Tamás: Az én vizsgám még az „ősidőben”, 1986-ban volt az akkori kereskedelmi iskolában, a Józsefben. Úgy vélem, az érettségi egy többéves folyamat csúcspontja, ezt előzi meg a ballagás, majd lezárja a bankett, a mi osztályunk ekkorra vált igazi közösséggé. 


Kapcsolódó cikkek

A színjátszásban talált önmagára

A színjátszásban talált önmagára

2021. 05. 05. | Madarász Réka

Tizenegy éves kora ellenére Szilágyi Dávid már sok területen kipróbálta magát, míg végre a színjátszásban ki tudott teljesedni. A Valahol Európában főszerepe óta színésznek készül, de nincs kizárva az állatorvosi hivatás sem.