Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Faiparosok versenye
Az első helyezett csapat: Eszlinger Mátyás, Horváth Bendegúz és Süli Botond a díjátadón.

Faiparosok versenye

| Pluzsik Tamás | Soproni fiatalok

A Roth-technikum csapata nyerte a bázisiskolai faipari szakmai versenyt. A megmérettetést hetedik alkalommal rendezte meg a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara.

    A szakmai versenyre az ország minden részéről összesen 11 középiskola csapata érkezett Sopronba. A háromfős együttesek elméleti és gyakorlati szinten is összemérték tudásukat.


A csapatoknak az egyetem tanüzemében Proksza Lili harmadik évfolyamos formatervezés alapszakos hallgató által tervezett előadói pulpitust kellett elkészíteniük, amit meghatározott szempontok alapján szakértő zsűri bírált el. Ezután a pontszámokat az elméleti eredményekkel összeadva született meg a verseny végeredménye. Az első helyezett a Kisalföldi ASzC Roth Gyula Erdészeti Technikuma lett, a soproni csapat tagjai Eszlinger Mátyás, Horváth Bendegúz és Süli Botond. Mint prof. dr. Magoss Endrétől, a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar dékánjától megtudtuk, helyezéstől függetlenül a résztvevő csapatok tagjai, amennyiben szakirányú felsőfokú intézménybe jelentkeznek, felvételi eredményükhöz 80 plusz pontot kapnak.


A verseny hivatalos megnyitóján részt vett Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára, prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora, valamint dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is. 


Kapcsolódó cikkek

Főszerepben már a család

Főszerepben már a család

2022. 11. 23. | Madarász Réka

Sorozatunkban olyan fiatalok életét követjük nyomon, akiket 10 évvel ezelőtt már bemutattunk újságunkban. Patocskai Tamás azzal hívta fel magára a fig...