Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Felpezsdítik a diákéletet
Rokob Dávid (j), a SZIG új diákelnöke és helyettese, Everling Simon. Fotó: Filep István

A tehetséges tanulók bemutatkozhatnak a művészetek hetében

Felpezsdítik a diákéletet

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek. Célja természetesen a diákélet felpezsdítése.

Néhány héttel ezelőtt választották meg a SZIG diákjai új elnöküknek Rokob Dávidot, aki Wratschko Petert követte a poszton.

– Már a Fenyő téri iskolában is szerettem volna tenni az aktívabb diákéletért, ezért is jelentkeztem 8.-ban diákelnöknek – mesélte. – Mivel már 11.-ben járunk, sokakban felmerül a kérdés, hogy egy év alatt vajon el lehet-e érni valamit. Szerencsére jó példák lebegnek előttünk. A mi célunk is az, hogy – Nyikos Barnabásékhoz hasonlóan (Aktív széchenyisták, Soproni Téma, 2021. 11. 17.) – felkavarjuk az állóvizet.

Az új ötletek közé tartozik, hogy az iskola tehetséges tanulói bemutatkozhatnak a művészetek hetében. A zenészek koncertekkel, az alkotók pedig kiállításokkal motiválják és segítik majd egymást a fejlődésben.

– Régóta tervezzük már az együttműködést a Berzsenyi Dániel Líceummal, ám ez eddig nem valósult meg – folytatta a 11.D-s Everling Simon, Dávid osztálytársa és helyettese, akinek elsődleges feladata a szervezőmunkán kívül az adminisztratív feladatok ellátása. – Szeretnénk a berzsenyisekkel közösen pólót vagy más terméket kiadni limitált példányszámban, melyen a diáktársaink tervei alapján készült illusztráció látható. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy az egészséges versengés ne maradna meg a két nagy múltú középiskola között.

Az új vezetőség szeretné ismét meghonosítani a porta mellett a korábban már jól bevált demokráciafalat, melynél a tanulók az őket érintő kérdésekről szavazhatnak. Folytatni kívánják elődeik zöld kezdeményezéseit is, így például a közös programnak is kiváló szemétszedést. Fontosnak tartják az intézmény hagyományainak ápolását, az értékek hangsúlyozását, hiszen széchenyisnek lenni kiváltság. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Megyénk kicsi nagykövete

Megyénk kicsi nagykövete

2024. 04. 03. | Madarász Réka

Több mint ezer pályázó közül Kovács Eliza Gabriellát választották megyénk nagykövetének a magyarság kicsi nagykövete elnevezésű versenyen. A Petőfi-is...

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...