Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hobbija a bűvészkedés
Uzonyi Dávid 5 éves korában kapott kedvet a bűvészkedéshez. Fotó: Filep István

Uzonyi Dávid különdíjat nyert a Családi legendárium pályázaton

Hobbija a bűvészkedés

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Családi legendárium című pályázat egyik különdíjasának, Uzonyi Dávidnak sok hobbija közül csak az egyik a bűvészkedés. A Líceum hetedik osztályosa ugyanis szívesen süt-főz, túrázik, énekel és zongorázik.

Uzonyi Dávid azzal hívta fel magára a figyelmünket, hogy a Macskakő Gyermekmúzeum Családi legendárium című pályázatán különdíjat érdemelt ki. Rendkívül érdekes témát választott: anyai nagybátyjával készített interjút Mátyás király Corvináiról.

– A nagybátyám az Országos Széchényi Könyvtárban dolgozott, amikor a Corvinákat szkennelték, hogy internetes formában is hozzáférhetőek legyenek – mesélte. – Sok érdekességet mesélt, például azt, hogy voltak közöttük rendkívül díszes és teljesen egyszerű példányok is. Ők természetesen csak pamutkesztyűvel és vonalzóval érhettek ezekhez a becses könyvekhez. Idén is szeretnék indulni a pályázaton, már ötletem is van: a dédnagymamám régi receptjei közül az egyiket fogom elkészíteni.

Dávid ugyanis imád sütni-főzni, a hétvégén például tortát készített. Szívesen lepi meg szeretteit finomságokkal, egy-egy új recept kipróbálása mindig lelkesedéssel tölti el. A finom ételek elfogyasztása után a család gyakran tölti az idejét biciklizéssel, túrázással.

– Nemrég elutaztunk a Schneeberghez, ahol egy nagyot kirándultunk – mesélte büszkén. – Szerencsénk volt az időjárással, gyönyörű volt a kilátás odafentről. Tervezzük, hogy hamarosan újból visszatérünk erre a csodálatos helyre.

A kiváló „beszélőkével” megáldott fiú szeret énekelni, meg is kapta a Főúr szerepét a Valahol Európában című darabban. A Zentában is szerepelt statisztaként. A soproni zeneiskolában évek óta zongorázik. Azért választotta ezt a hangszert, mert azon szinte az összes hangot meg lehet szólaltatni, és úgy gondolja, a zongora jó alapot jelent a többi hangszerhez is. Na, de ne feledkezzünk meg Dávid különleges hobbijáról, a bűvészkedésről, melyhez 5 éves korában kapott kedvet, amikor a már említett nagybátyjától egy bűvészdobozt kapott karácsonyra. A fiút természetesen bármikor rá lehet venni egy lélegzetelállító kártyatrükkre.

Kapcsolódó cikkek