Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hűség 100 emlékpad
– A természetjárók és a kirándulók a padoknál rövid pihenőre megállva elcsendesedhetnek, visszagondolhatnak a trianoni eseményekre és megemlékezhetnek hőseinkről – mondta a pihenőpadok átadás

Geocaching játékot is hirdetett a Roth Gyula Technikum

Hűség 100 emlékpad

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Pihenőpadok állításával csatlakozott a Hűség 100 programhoz a Roth-technikum. Az iskola faiparos tanulói négy díszes ülőalkalmatosságot készítettek, hármat a Trianon emlékparkban, egyet az egyetemi emlékerdőben helyeztek el.

Dr. Sándor Gyula, a TAEG Zrt. vezérigazgatója az átadó eseményen elmondta: örömmel biztosították a helyszínt, a Trianon park és a Rongyos Gárda szobor környezete pedig méltó az emlékpadok felállítására. – A természetjárók és a kirándulók a padoknál rövid pihenőre megállva elcsendesedhetnek, visszagondolhatnak a trianoni eseményekre és megemlékezhetnek hőseinkről –tette hozzá az igazgató.

Sztojkáné Bodor Ildikó, a Roth Gyula Technikum igazgatója felelevenítette a 100 évvel ezelőtti soproni népszavazás eseményeit, és elmondta, szintén szívesen csatlakoztak a város által szervezett Hűség 100 programsorozathoz. A tanulók által készített emlékpadok pedig az intézményük ajándékai a Soproni-hegységbe kiránduló embereknek.

Dr. Folcz Tóbiás, az iskola korábbi igazgatóhelyettese a Rongyos Gárda tevékenységét ismertette. Mint elmondta, ennek a néhány száz embernek a kitartása, a haza iránti hűsége kellett ahhoz, hogy a döntéshozók újra tárgyalják Burgenland és Sopron környékének jövőjét, amelynek eredményeként kiírták a döntő jelentőségű népszavazást.

Az évforduló kapcsán a Roth-iskola geocaching játékot is hirdetett, amelyre hívnak minden természetszerető, kalandvágyó érdeklődőt. A játék során 3 erdei helyszínen kell egy-egy geoládát megtalálni, az utolsóban pedig kis meglepetéssel is készültek az emléktúrán résztvevőknek.

A túra – akár kisgyermekekkel is – egy óra alatt kényelmesen teljesíthető, nem szükséges hozzá extra felszerelés. A sopronitema.hu oldalon, a Soproni Téma hivatalos face­book-oldalán, valamint az iskola honlapján is közzétett első feladatlap helyes megfejtése az első állomás koordinátáit adja ki. A helyszínen található a következő feladatlap, amelyből újabb instrukciók tárulnak fel.

Kapcsolódó cikkek