Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Luca más, mint a többiek
Vágány Luca Sára (b1) tagja a Fidelissima Vegyeskarnak. Fotó: Herceg András

„Szeretek kitűnni a tömegből, egyedi lenni”

Luca más, mint a többiek

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Az éneklés Vágány ­Luca Sára életének része gyermekkora óta, ugyanis megnyugtatja és kikapcsolja. Az orsolyás lány több színházi darabban is szerepelt, utoljára pedig a Fidelissima Vegyeskar tagjaként énekelt szólót Mary McDonald Jesus! című oratóriumában.

Vágány Luca Sára édesanyja énektanárként végzett, így a kislány már egészen kiskorában kapcsolatba került a zenével. 11 évesen beiratkozott a színház színitanodájába, és több darabban is a kórus tagja volt. 2021 februárjában arany minősítést szerzett egy litván nemzetközi versenyen, melyre a médiaklub vezetője, Balogh Zoltán készítette fel. Tagja a Fidelissima Vegyeskarnak, 2022 szeptembere óta pedig magánénekre jár a Hunyadi AMI-ba. Bármilyen meglepő, a 11. osztályos lány másik hobbija a lövészet.

– Anyukám a börtönben dolgozik, így vettem részt egy börtöntáborban, ahol kipróbálhattuk a sportágat, és megtetszett – mesélte. – Három éve járok az Anger réti lőtérre, és nyílt irányzékú légpuskával, valamint légpisztollyal lövök. Sokszor veszünk részt versenyeken, megyei helyezéseket gyakran hozok haza. Az utóbbi hónapokban három megmérettetésen is bejutottam az országos döntőbe, sőt a KSI postaversenyt meg is nyertem.

Luca ennek ellenére csak hobbinak szeretné megtartani a lövészetet, ugyanis az énekléssel vannak távlati tervei.

– A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre szeretnék jelentkezni először magánének, majd operaének szakra – tette hozzá. – Az éneklés és az előadás megnyugtat. Nagyon szívesen szerepelek, ezért versmondóversenyeken is gyakran indulok. Szeretek kitűnni a tömegből, egyedi lenni, és úgy gondolom, a szereplés által megmutathatom, hogy más vagyok, mint a többiek.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek