Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Marci zenei tehetség
Varga Márton eleinte furulyázott, jelenleg fagottozni és basszusgitározni tanul. Fotó: Filep István

A családjával zenél a Szent Imre-templomban a miséken

Marci zenei tehetség

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Nívó- és különdíjjal értékelte a zsűri a Sistrum zenei versenyen Varga Márton fagottjátékát. A Hunyadi AMI növendéke jó tanuló, rengeteget olvas, és basszusgitározni is elkezdett.

A kiváló eredménynek köszönhetően Varga Márton a gálakoncerten előadhatja a teljes műsorát, ráadásul még részt vehet egy, a Pro Musica Fúvósötös által szervezett táborban is. A fiúnak nem ez az első sikere: egy veszprémi regionális versenyen arany minősítést, a soproni zeneiskola megmérettetésén pedig nívódíjat érdemelt ki. A felkészítő tanára Tama Krisztina volt.

– A családunkban mindenki zenél: a nővérem fuvolázik, és zenei pályára készül, a bátyám dobol, anyukám a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar hegedűművésze, apukám pedig műkedvelő zongorista – mesélte Marci. – Már ötödik éve vagyok Kriszta néni növendéke. Eleinte furulyáztam nála, aztán azt javasolta, hogy válasszak egy nehezebb hangszert. Kezdetben a könnyebb és kisebb fagottinón játszottam, ez az első év, hogy fagottozom.

Marci kiemelkedő muzikalitása már néhány óra alatt megmutatkozott. A családjával együtt zenél a Szent Imre-templomban a miséken. Mivel éppen szükség volt egy basszusgitárosra, ráadásul a fagotthoz hasonlóan tetszett neki a basszusgitár hangja, így beiratkozott egy online magániskolába, ahol már egy éve tanul játszani a hangszeren. A fiatal fiú nemcsak a zenében kiemelkedő, hanem jó tanuló is. A Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum 6.A osztályába jár, szeretne itt maradni érettségiig. Távlati terve a zenei pálya, előbb azonban még szívesen kitanulna egy szakmát. Hogy melyiket, azt egyelőre még nem tudja, ugyanis „mindenben jó”.


Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek