Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Mindig lehet rá számítani
Kiss Nimród Dénes szavaló- és matematikaversenyen is szép eredményt ért el. Fotó: Filep István

Mindig lehet rá számítani

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Nemcsak versenyeken indul, zenél és színészkedik, hanem még iskolája diákönkormányzatának is az elnöke Kiss Nimród Dénes. A sokoldalú fiú a következő tanévtől szeretné kipróbálni a kollégiumi életet.

Tavaly a Petőfi Sándor szavalóversenyen elért megyei második helyezés mellett Nimród részt vett a Bolyai matematika csapatversenyen is. A Ki tud többet Petőfiről? című online csapatvetélkedőre pedig éppen a beszélgetésünk előtt nevezett be.

– A mostani nyolcadikosok a pandémia miatt rengeteg olyan versenyen nem indulhattak, ahol jó eséllyel pályázhattak volna rangos helyezésekre – osztotta meg velünk tapasztalatait Sléber Tiborné, aki a Deák Téri Általános Iskolában Nimród osztályfőnöke. – Amikor valamelyik iskolai ünnepély előtt Nimródnak a magyartanára odaad egy verset, mindig megdöbbenve meséli a tanáriban, hogy már első olvasásra olyan átéléssel adja elő, hogy szinte beleborsódzik. Ez valószínűleg a színészi „múltjának” is köszönhető.

A tehetséges fiatalember kapcsolata a színjátszással akkor kezdődött, amikor Németh Ervin egyik kamaradarabjának megtekintése után a dramaturggal beszélgettek. Nimród annyira értelmesen szólt hozzá a témához, hogy a drámatanár szerepet ajánlott neki a Kamaszszületés című darabban. Nem ez volt az egyetlen színészi tapasztalata: a KultPetőfin a költő unokatestvérét alakította.

– Remélem, hogy itt még nem fejeződik be a színészi pályafutásom. Szívesen folytatnám akár Sopronban, akár máshol – fűzte hozzá mosolyogva. – A következő tanévtől a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégiumban szeretném megkezdeni a tanulmányaimat. Egyrészt azért, mert rengeteg jót hallottam a győri iskoláról, másrészt azért is, mert a családunk életében rendkívül fontos szerepet játszik a római katolikus vallás.

Nimród gyerekkora óta klarinétozik, az idei évtől tagja a zeneiskola fúvószenekarának is. Ráadásul kitűnő tanuló, tele dicséretes ötösökkel. Rengeteget olvas, diáktársai őt választották meg a diákönkormányzat elnökének. Azóta a diákönkormányzatot segítő tanár jobbkeze lett, hiszen a melegszívű fiúra mindig, mindenben lehet számítani. Ő a nagybetűs barát, akit semmilyen helyzetben nem hagy el a humora, és akire büszke az egész iskola.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...