Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Néptáncosok a színházban
Két nap alatt összesen ötszáz néptáncos lépett fel a színházban Fotó: Németh Péter

A Petőfi-iskolások a hétvégén megmutatták, hogyan kell járni...

Néptáncosok a színházban

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

A Petőfi-iskola diákjai „foglalták el” a hétvégén a Petőfi Színház színpadát. Soproni művészek közreműködésével bemutatkoztak a néptáncot, népzenét tanuló fiatalok.

Így kell járni … címmel tartottak mondhatni maratoni, egész hétvégés színházi előadássorozatot a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. Szombaton délelőtt és vasárnap egész nap összesen ötszáz néptáncot emelt szinten tanuló fiatal lépett a színpadra. Őket pedig húsz, ugyancsak az iskolába járó népzenész kísérte.


A szombat este a Sopron Táncegyüttesé volt, amikor is a két félidős színházi műsor első felében az Egy titok margójára címmel idézték fel magyarságunkat, helyünket Európában. A táncegyüttes feladata a közösséget teremtő küldetésén túl az, hogy minél szélesebb körben bemutassa, megismertesse az autentikus magyar néptánckincset.


Igazi különlegességet láthatott, hallhatott a közönség, ugyanis a műsort versekkel, népdalokkal, zenével, rap betéttel színesítették. Közreműködött Ács Tamás színművész, Szalai Dóra táncos, Pajor Gábor Curta rapper, Varjaskéri Anita énekes.


A felvonás második részében a Sopron- és Pendelyes tánc­együttes a Kacagányokkal kiegészülve lépett fel. A zenét a Fajkusz Banda szolgáltatta – közölte lapunkkal Sipos Ferenc főszervező, a Petőfi-iskola igazgatója.

Kapcsolódó cikkek