Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Zsolt, a kiváló fodrász
Perge Zsolt egy évig készült a szakmák Európa-bajnokságára.

Zsolt, a kiváló fodrász

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Kiválósági érmet érdemelt ki Perge Zsolt az EuroSkills versenyen fodrász szakmában. A háromnapos szakmák Európa-bajnokságán az indulók hat versenyszámban mérték össze a tudásukat.

letett, viszont a családjával Sopronba költözött, úgyhogy az iskoláit már itt végezte. A Szent Orsolya Gimnáziumban érettségizett, majd az SSzC Handler Nándor Technikum kétéves fodrászképzésére iratkozott be.

– A pályaválasztásomnak rendkívül egyszerű oka van: édesapám is fodrász, több versenyre is elkísértem, és kedvet kaptam a szakmához – mesélte Zsolt. – A hivatásomban azt szeretem, amikor bejön hozzám valaki a szalonba, közös nevezőre kerülünk, és olyan frizurát sikerül neki készítenem, hogy utána sokkal magabiztosabban távozik.

Az EuroSkillsen elért sikernek már volt előzménye, Zsolt ugyanis a 2022-es WorldSkillsen szintén kiválósági érmet szerzett. (Erről már lapunkban is beszámoltunk: Világbajnokságon bizonyított, Soproni Téma, 2022. november 2.) A szakmák világbajnokságát egy évvel korábban rendezték volna meg, de a Covid-járvány miatt elhalasztották, úgyhogy a fiú két évig készült a megmérettetésre Veress Győri Sándor mesterfodrász segítségével. A szakmák Európa-bajnokságára további egy év állt a rendelkezésükre.

– A háromnapos versenyt a lengyelországi Gdanskban rendezték – tette hozzá Zsolt. – A fodrászat szinte minden területén számot kellett adnunk a tudásunkról: volt férfi, női frizura, festés, vágás és kétféle konty. Már a felkészülés alatt ingáztam Sopron és Budapest között, a megmérettetés után viszont a fővárosba költöztem. Mivel a verseny szakértője Hajas László, akit már nagyon régóta ismerek, az ő szalonjában kezdtem el dolgozni, és nagyon jól érzem magam ebben a környezetben.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

A művészetek vonzásában

A művészetek vonzásában

2024. 02. 21. | Madarász Réka

Tóth Annaliza volt az, akinek a rajzával karácsonykor az önkormányzat köszöntötte a soproniakat. A Petőfi-iskola 7. mb osztályosa rendkívül sokoldalú,...

Luca más, mint a többiek

Luca más, mint a többiek

2024. 02. 21. | Madarász Réka

Az éneklés Vágány ­Luca Sára életének része gyermekkora óta, ugyanis megnyugtatja és kikapcsolja. Az orsolyás lány több színházi darabban is szerepelt...