Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A legjobb négy között a Sopron
A Vasas ellen itthon és idegenben is nyert a Sopron Basket, ezzel bejutott a bajnokság negyeddöntőjébe. Fotó: Filep István

„Ismerjük a Szekszárd agresszív játékstílusát, nekünk is fel kell venni a kesztyűt”

A legjobb négy között a Sopron

| Rázó László | Sport

Csütörtökön délután megkezdi a bajnoki negyeddöntő párharcát a Sopron Basket női kosárlabdacsapata. Gáspár Dávid együttese a Vasas ellen két győzelemmel került a négy közé, ott pedig a nagy rivális Szekszárd lesz az ellenfél.

Laczka Miklós szerint egyáltalán nem volt sétagalopp a Vasas elleni negyeddöntő. – Az eredmények nem feltétlenül tükrözték a játék képét a Vasas elleni negyeddöntő két meccsén – mondta a másodedző. – Győztünk itthon és idegenben is, ennek ellenére úgy érzem, döcögött a játékunk, több játékelemben is elkövettünk olyan hibákat, amelyeket javítani kell, mert ez az elődöntőben már nem fér bele.

A szakember kemény párharcra számít a Szekszárd elleni elődöntőben, amelyet alapszakaszgyőztesként pályaelőnyből indít a soproni együttes.

– Az alapszakaszban mindössze két vereségünk volt, ebből az egyik a Szekszárd ellen – folytatta Laczka Miklós. – Úgy gondolom, a tolnai együttes a szezon legjobb formáját mutatja az utóbbi mérkőzésein, már csak ezért is kiélezett összecsapásokra számítok. Elsősorban a védekezésre koncentrálva, fegyelmezetten kell pályára lépni az elődöntő találkozóin. Ismerjük a Szekszárd agresszív játékstílusát, nekünk is fel kell venni a kesztyűt. Köztudott, hogy nagy a rivalizálás a két együttes között, ez is ad egy különleges pikantériát az elődöntőnek.

A párharcban a másodedző reményei szerint már számíthatnak Jelena Brooks játékára. Az első mérkőzést csütörtökön 17 órától rendezik meg a Novomatic-arénában.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.