Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A pályán és a szélén...
A Matáv FC Sopron vezetőedzőjeként Simon Tibor – a hátsó sorban balról az ötödik.

Sporttörténelem

A pályán és a szélén...

| Papp Győző | Sport

Simon Tibor, a Ferencváros egykori válogatott hátvédje húsz évvel ezelőtt, 2002 telén lett az NB I-es Matáv FC Sopron vezetőedzője. Erre valószínű, sokan emlékeznek, arra talán már kevésbé, hogy emellett az NB III-ban szereplő SVSE–GYSEV labdarúgója is volt.

A Matávot kilenc mérkőzésen vezette az első osztályban, lila-fehérben pedig két bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és ezeken egy gólt szerzett Simon Tibor.

Varga Alfréd, az SVSE–GYSEV edzője először március közepén a Tapolca ellen tudta csatasorba állítani a Fradi szurkolók kedvencét. A mérkőzés előtt hangosbeszélőn köszöntötték az SVSE új játékosait, köztük Simon Tibort és Farkas Józsefet, utóbbi a Matáv Sopron edzője volt. A Vasút pályáján hétszáz néző volt kíváncsi az összecsapásra, amelyen Simon jó játéka is kevés volt a győzelemhez, a végeredmény ugyanis 0–0 lett.

„Simi” második és sajnos utolsó találkozóján az SVSE–GYSEV a Herendet fogadta 2002. március 20-án, és 2–1-es félidő után a Vasút 3–2-es vereséget szenvedett. A hazaiak első egyenlítő gólját Simon a 16. percben ritkán látható módon szerezte meg. Történt, hogy őt akadályozták a félpályán, a megítélt szabadrúgásból a kapu felé ívelte a labdát, a vendégek portása „Enyém!” felkiáltással felugrott érte, de az fölötte a jobb sarokba hullt.


Abban az időben a tűz mellett a víz is sújtotta az SVSE-t. Mintegy egy hónappal korábban leégett az öltöző a vasutas csapat sporttelepén, azután pedig szakadó esőben játszották le a felújítási munkálatok segítésére rendezett jótékonysági mérkőzést. Így csupán 50 mindenre elszánt futballdrukker látogatott ki és vette meg a 300 forintos jegyet. Az első félidőben Simon Tibor a vasutasok labdarúgójaként matávos tanítványai ellen lépett pályára. A mérkőzés egyébként a távközlési együttes 8–0-s győzelmét hozta.

Egy hónappal később sajnos véget ért Simon Tibor rövid soproni karrierje, ugyanis 36 éves korában Budapesten brutális bűncselekmény áldozata lett.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.