Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bronzérmes Darazsak
Volt miért ünnepelni: a Darazsak Sportakadémia együttese bronzérmet szerzett leány kadett bajnokságban.

Kókai Patrícia 22 pontot szerzett, így ő lett a csapat legjobbja

Bronzérmes Darazsak

| Rázó László | Sport

Bronzérmet szerzett az U16-os bajnokságban a Darazsak Sportakadémia. A leány kadett bajnokság nyolcasdöntőjéig nem vezetett könnyű út, hiszen a koronavírus a soproni együttesnél is komoly problémákat okozott.

– Tavaly november–decemberben gyakorlatilag az játszott a csapatban, aki épp egészséges volt – kezdte Czirják Szilvia edző. – Nem volt könnyű az sem, hogy a halasztások miatt gyors egymásutánban kellett a mérkőzéseket lejátszani. A csapat azonban ezt is megoldotta, és eljutottunk a nyolcasdöntőig, miután az alapszakaszban a harmadik helyen végeztünk.

A nyolcas fináléban elsőként a Diósgyőr volt az ellenfél, a negyeddöntőben küzdelmes meccsen győzött a Sopron. Az elődöntőben a mezőnyből kiemelkedő Csata DSE legyőzte a Darazsakat, a bronzmeccs viszont kiválóan sikerült: az NKA Pécs együttese ellen hátrányból felállva tudták megfordítani a mérkőzést, és végül 68–51-re nyertek, így megszerezték a leány kadett bajnokság bronzérmét.

– Az együttes egész éves teljesítménye benne volt a sikeres bronzmeccsben, igazi csapatmunka volt, többen extrát nyújtottak – tette hozzá Czirják Szilvia. – Nagyon köszönöm mindenkinek, aki hozzátett a sikerünkhöz, és külön köszönjük, hogy ilyen sokan szorítottak nekünk, éreztük a támogatásukat.

A Darazsak Sportakadémia legjobb játékosa Kókai Patrícia lett, aki a bronzmeccsen 22 pontot szerzett.

– A Diósgyőr és a Csata ellen úgy éreztem, hogy jó, jó, de nem extra a teljesítmény, amit nyújtok – mondta Kókai Patrícia. – A bronzmeccs előtt az munkált bennem, hogy vagy most mutatok meg mindent, vagy nem vagyok elég érett ehhez a szinthez. De nagyon jól vettem az akadályt, tényleg úgy játszottam, ahogy azt elvárom magamtól, és a végére nagyon elégedett voltam a teljesítményemmel.

A kadett bajnoki címet a Csata DSE szerezte meg, miután a fináléban legyőzte a Vasas Akadémia együttesét.

Bajnokok a serdülők

Óriási bravúr a Darazsak serdülő csapatától: a soproni fiatalok nyerték az országos serdülő bajnokságot. A soproni zöld-sárga együttes a döntőben 18 ponttal tudta legyőzni az NKA Pécs csapatát. A torna legjobb játékosa a döntőben 24 pontot szerző ­Janzsó Alíz lett, aki egy másik soproni kosarassal, Völgyi Lilivel együtt bekerült az all star-ötösbe is. A döntő végeredménye: NKA Pécs/A – Darazsak Sportakadémia: 58–76.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.