Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Rendezésből jeles!
Nemcsak a magyar szurkolók buzdították a válogatottat, érkeztek drukkerek Kanadából, Japánból és Spanyolországból is. Fotó: Soproni Téma-archívum

A mobillelátóval 800-zal többen fértek be az arénába

Rendezésből jeles!

| Rázó László | Sport

A FIBA-tól és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségétől (MKOSZ) is kiváló visszajelzések érkeztek a soproni női olimpiai selejtező után. Pedig nem voltak könnyű helyzetben a helyi rendezők... Ágoston Tamás versenyigazgatót kérdeztük.

– Tényleg jöttek még Kanadából is szurkolók Sopronba?

– Igen, voltak az észak-amerikai országból is, igaz, talán ők a legkevesebben. Japánból és Spanyolországból jóval többen érkeztek az olimpiai selejtezőre.

– Mennyi néző volt a meccseken?

– Csütörtökön voltak kevesebben, mintegy kétezren. Pénteken már csak 50–60 szabad hely maradt, ez mintegy 2.500 szurkolót jelent. Vasárnap pedig teljes telt házzal üzemelt a Novomatic-aréna.

– Mennyi plusz férőhelyet jelentett a mobillelátó?

– Ilyen esetekben az északi oldalon található kisterem területét használjuk. A csarnok és az edzőterem közötti fal lebontható, ennek helyére került a mobillelátó, aminek köszönhetően 800 fővel fértek be többen az arénába.

– Milyen volt a médiaérdeklődés az esemény iránt?

– Nem kevesebb mint 140 újságíró, médiaszakember akkreditált a rendezvényre. Így bővítenünk kellett a médialelátót is: a selejtezőtornán 40-re növeltük az ülőhelyek számát a szokásos 25-ről. Csak a fotós kollégáknak két teljes sort biztosítottunk. A média munkatársainak külön dolgozóhelyiség állt a rendelkezésükre, nekik hideg és meleg élelmet is biztosítottunk. Ezen a területen is nagyon komoly elvárásai voltak a nemzetközi szövetségnek.

– Mi az, amin még technikailag változtatni kellett az arénában?

– Az olimpiai selejtezőtornára szinte teljesen új öltözők várták a csapatokat. Komplett felújítást végeztek a szakemberek, új járólap, festés, fürdőhelyiség állt a válogatottak rendelkezésére. A csarnokban és az aréna több helyiségben is mérték a fényerőt, több helyszínen plusz fényt kért a FIBA. Fejleszteni kellett az informatikai rendszereket is, hogy minden érintettnek megfelelő minőségű internetelérés álljon a rendelkezésére.

– Milyenek voltak a visszajelzések?

– Már a helyszínen jelezték a FIBA és az MKOSZ illetékesei, hogy tökéletesen elégedettek voltak a rendezéssel. A nemzetközi szövetség ezt néhány nappal az esemény után írásban is megerősítette. A szóban elmondottak alapján a soproni helyszínen tapasztalt rugalmasságot, a gördülékeny lebonyolítást emelték ki elsősorban.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.