Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: hazai bravúr
Újabb bravúr az SKC-tól: a soproni csapat az ezüstérmes után a bajnokot is legyőzte Fotó: Németh Péter

„Fantasztikus atmoszférában játszottunk”

SKC: hazai bravúr

| Rázó László | Sport

Újabb hazai bravúrral folytatta szereplését a Sopron KC: Sabáli Balázs együttese a tavalyi ezüstérmes Falco után a bajnoki címvédő Szolnok ellen is győzni tudott.

A soproni szurkolók bíztak benne, hogy nem egy egyszeri bravúr volt az ezüstérmes szombathelyiek legyőzése. Nos, a Sabáli-legények „bekezdtek” a bajnok ellen is: néhány perc elteltével már nyolcpontos előnynek tapsolhatott az ismét szép számban kilátogató közönség. Warner mellett Lemar is szépen gyűjtögette a pontokat, Takács Norbert pedig egy támadó lepattanó utáni szemfüles kosárral ugrasztotta talpra a soproni publikumot. A fantasztikus első negyed után a második inkább a Szolnoké volt, Milosevics vezetésével három egységnyire zárkóztak a vendégek (39–36).

A „sorminta” alapján ismét soproni negyed következett: előbb Dénes és Warner villant, majd a negyed végén a soproni magas emberek, Gordon és Wiggings játszottak jól, így 12 pontos előnnyel várta az SKC az utolsó negyedet. Warnernak már négy személyi hibája volt, a bajnok pedig megkezdte a felzárkózást. Milosevics mellett Vojvoda nyújtott klasszis teljesítményt, a bajnokcsapat pedig a vezetést is átvette. Hihetetlen izgalmak közepette, Dénes labdaszerzésének és Warner kiharcolt faultjának is köszönhetően végül sikerült legyőzni a Szolnokot! A végeredmény: Sopron KC – Szolnoki Olaj KK: 82–81.

– Három negyeden át kontrolláltuk a játékot, a végén a Szolnok klasszisai visszahozták őket a meccsbe – összegzett Sabáli Balázs vezetőedző. – Fantasztikus atmoszférában játszottunk és megérdemelten nyertünk, a győzelmet azonban helyén kell kezelni.

Az SKC folytatja nehéz sorozatát: október 20-án a Körmend otthonában lép pályára.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.