Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron Basket: 11. kupagyőzelem
A Sopron Basket Magyar Kupa-győztes csapata – a lányok nem hagytak kétséget a döntőn, több mint 40 pontos fölénnyel nyertek a Pécs ellen. Fotó: MTI – Krizsán Csaba

„Nagyon motiváltan indulunk neki a párharcnak, végig akarjuk küzdeni a mérkőzéseket”

Sopron Basket: 11. kupagyőzelem

| Rázó László | Sport

Csak múlt héten történt, de ma már történelemnek tűnik: a Sopron Basket együttese megszerezte története 11. Magyar Kupa-győzelmét. A négyesdöntőt a Novomatic-arénában rendezték.

A Sopron Basket nem sokáig ünnepelhetett, hiszen kedden már az Euroligában, a négy közé jutásért játszott Törökországban (a mérkőzés lapzártánk után ért véget). Most pénteken pedig következik egy hatalmas feladat: hazai pályán kellene megállítani a kirobbanó formában kosárlabdázó Fenerbahcét…

De térjünk vissza a soproni négyesdöntőre! Igazi finálénak inkább az elődöntőt lehetett nevezni, hiszen a hazai bajnokság egyik legerősebb és legjobb formában kosárlabdázó együttese, a Győr ellen kezdtek Fegyvernekyék. Komolyabb izgalmakat azonban nem hozott a mérkőzés: két negyed alatt olyan különbség alakult ki, amely behozhatatlannak bizonyult, a végeredmény: Sopron Basket – Serco UNI Győrt: 87–68.

Jöhetett tehát a döntő, azonban meg kell említeni a másik elődöntőt is: a NKA Universitas PEAC együttese óriási bravúrt hajtott végre, hiszen az Euroliga-szereplő DVTK-t tudta legyőzni, és került a fináléba.

A döntőben aztán már nem tudták megismételni játékukat a pécsiek, soproni örömkosárlabda alakult ki a pályán, végül nagy különbségű győzelemmel szerezte meg története 11. kupagyőzelmét a Sopron Basket. A végeredmény: NKA Universitas PEAC – Sopron Basket: 46–89.

A győzelem után következhetett a vastaps, a pezsgőzés és az önfeledt ünneplés, miközben azért a főszereplők is elmondták véleményüket.

Örömszavak

Gáspár Dávid, a Sopron Basket vezetőedzője: „Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen nagyarányú győzelmet szereztünk, a meccsen mind védekezésben, mind pedig támadásban jól teljesített a csapat. Volt előrelépés a játékunkban, elsősorban a támadásokra gondolok, amelyek az elmúlt időszakban nem mentek olyan olajozottan, mint szerettük volna, épp ezért rengeteget gyakoroltuk.”.

Fegyverneky Zsófia: „Jó meccset akartunk játszani, hogy mindenki, aki eljött ma ide, az élvezze ezt a döntőt – és ez úgy gondolom, hogy sikerült is. Volt bennünk bizonyítási vágy is, hiszen a tavalyi miskolci fiaskó után szerettük volna, ha ismét visszakerül a kupa Sopronba. Ez plusz motivációt adott, maximális erőbedobással készültünk, rendkívül koncentráltan léptünk pályára a négyesdöntő mindkét mérkőzésén.”

Tovább az Euroligában

A pénteki kupagyőzelem után kedden már Törökországban lépett pályára az együttes. – Az idő kevés volt, de igyekeztünk megélni a pillanatot, a sikert, hiszen nagyon komoly eredmény az első helyezést megszerezni a kupában – mondta Laczka Miklós másodedző. – Szombaton pihenőt kaptak a lányok, de vasárnap már edzést tartottunk, hiszen nem volt megállás, készülni kellett az Euroliga-negyeddöntőre. Nagyon nehéz a Fenerbahce ellen játszani, hiszen olyan egyéni képességekkel rendelkező játékosai vannak, akik mérkőzéseket dönthetnek el. Egy biztos: mi nagyon motiváltan indulunk neki a párharcnak, végig akarjuk küzdeni a mérkőzéseket, bármi is lesz a végeredmény. A lényeg, hogy mindent kiadjon magából a csapatunk, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Eddig is sok energiát kaptunk a szurkolóinktól. Bízom abban, hogy sokan jönnek majd ki a pénteki hazai találkozónkra.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek