Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sportoló nemzet
Sopron a magyar kosárlabda történetében különleges helyszín – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Sportoló Nemzet kosárlabdakupán a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban. Fotó: Sportért Felelős Államtitkárság

Sportoló nemzet

| Sport

Több mint kétszáz gyermek vett részt a Sportoló Nemzet kosárlabdakupán szombaton Sopronban.

Az eseményt a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága, a Nemzeti Sportügynökség és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége szervezte.

Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára a női kosárlabdázók soproni olimpiai selejtezőtornájának szünnapján fontosnak nevezte, hogy az utánpótlásnak is legyen bázisa.

Az államtitkár elmondta: Sopron a magyar kosárlabda történetében különleges helyszín, a programmal a versenysport mellett a közösségi sportolásra is szeretnék felhívni a figyelmet, a gyerekekkel megszerettetni a mozgást.

Az eseményen Fegyverneky Zsófia korábbi válogatott kosárlabdázó, a Sopron Basket csapatkapitánya fontosnak nevezte, hogy a gyermekek minél kisebb korban megtanulják, hogy a sport az életük részévé válhat.

A Sportoló Nemzet kosárlabdakupát két korosztályban hirdették meg a diákoknak. A korosztályok győztesei serlegeket kaptak. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.