Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Zöld-fehér csokrok a reptéren
Meszlényi Róbert Vologdában is sikerre vezette csapatát.

Kalandok a Vologdával: A mérkőzés után fergeteges volt az öröm

Zöld-fehér csokrok a reptéren

| Papp Győző | Sport

A Postás Sopronban tizennyolc ponttal verte a vologdai együttest, és ez kellő önbizalmat adott a zöld-fehéreknek a visszavágóra, amelyen roppant fegyelmezett, jó védekezést produkálva ismét magabiztos győzelmet aratott.

3. Meszlényi Róbert edző tanítványai szinte maradéktalanul végrehajtottak minden elképzelést, és mivel az orosz gárda a vártnál egy kicsit gyengébben teljesített (persze mindenki úgy játszik, ahogy hagyják), tulajdonképpen nem forgott veszélyben a soproniak sikere.

– Büszke vagyok a lányokra, a hazától távol elért győzelem és a továbbjutás különösen értékes – magyarázta anno Németh Emil, a Postás elnöke. – Dicséretesen küzdött mindenki a Postás színekért, igazi csapatként muzsikáltak. Meglepett egyébként az oroszok figyelmessége, a helyi önkormányzat vezetője a nőnap alkalmából egy tortával és egy nagy üveg pezsgővel ajándékozta meg a csapatunkat.

A mérkőzés után fergeteges volt az öröm a magyar táborban. Már a sportcsarnok parkettjén megkezdődött az ünneplés, aztán éjszaka a győzelmi mámortól – értsd némi vodka és pezsgő elfogyasztása közben táncolás és rengeteg röhögés – volt hangos az Administration Hotel.

Másnap a schwechati repülőtéren lelkes szurkolók egy kis csoportja könnyeket csalt a Postás-lányok szemébe. A moszkvai járattal fáradtan megérkező kosárlabdacsapat tagjait egy-egy zöld-fehér virágcsokorral és egy „Szép volt, lányok!” feliratú táblával köszöntötték. Megérdemelték, hiszen a Soproni Postás – Tabán Trafik története során először a Ronchetti-kupában a legjobb négy közé jutott. (Folytatjuk!)

Jegyzőkönyv: Csevakata Vologda (orosz) – Soproni Postás – Tabán Trafik: 52–60 ­(8–12, 13–13,13–16, 18–19), 2002. 03. 66., Vologda, Ronchetti-kupa, negyeddöntő,

2. mérkőzés, 1500 néző. V: Zlatevszki (macedón), Mehandzsiev (bolgár).

Vologda: Perevoznyikova, Danyilenko 4, PIMENOVA 10/3, Szorokina 6, Kalmikova 6.

Cs.: Tutujeva 7/3, Szokolovszkaja 7, PODKOVALNYIKOVA 12. Edző: Tatjana Karanicseva.

Postás: NAJDENOVA 7/3, CSÁKÁNY 9/3, Fodor 7/3, AMBRUS 11, SAUER 13/3.

Cs.: Sljahova 9, Russai 2, Fűrész 2, Englert, Takács. Edző: Meszlényi Róbert.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.